[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
知大約點玩,但冇玩過

同同一班fd玩catan,玩左十幾次都要我每一次玩前講解規則,買expansion話多左海路好煩唔玩。點敢叫佢地試玩trpg
火燒巴話冇名,你地可以即場作,我自然會以gm身份ban唔合格嘅setting

係機會
各大巴打係時候搶註啲用完即棄角色
我先
有三隻夢魘,死咗隻
剩低兩隻
一隻叫諾門
一隻叫綠紙
知大約點玩,但冇玩過

同同一班fd玩catan,玩左十幾次都要我每一次玩前講解規則,買expansion話多左海路好煩唔玩。點敢叫佢地試玩trpg

巴打我有副卡場係屋企
知大約點玩,但冇玩過

巴打我有副卡坦係屋企

BTW
https://www.youtube.com/watch?v=0HA6GfLLCU8
呢隻 game 有少少似樓主想玩嗰樣嘢
我都諗起呢隻game,其實trpg 上年代成日都有。
但係m底首先要表明,我地可以控制幾多人 幾多職,同埋幾時開始
而家見到中村個位開始?定係跟劇情入到大堂先開始?
我都諗起呢隻game,其實trpg 上年代成日都有。
但係m底首先要表明,我地可以控制幾多人 幾多職,同埋幾時開始
而家見到中村個位開始?定係跟劇情入到大堂先開始?

放心,今日篇文會講
另外,角色只可以一次行動係咩意思,假設唔同角色分開行動,咁我叫雷克斯單獨去a地區探索,跟著雷克斯就冇得再行動?.?
咁有咩意思
另外,角色只可以一次行動係咩意思,假設唔同角色分開行動,咁我叫雷克斯單獨去a地區探索,跟著雷克斯就冇得再行動?.?
咁有咩意思

半小時一回合,去a探索完,之後M底應該會出來話A有啲咩,跟住第二個回合又可以叫雷克斯再深入,但就係唔知如果想找第二個去A,會唔會當雷克斯用一回合叫第二個人去A,然後第二位又用一回合去A
只要樓豬想既話 即刻滅團3次
然後唔出文
咁有咩意思

回合一: 雷克斯開始探索區域。
回合二:跳過雷克斯的回合
回合三:雷克斯帶着情報回來
回合四:再次行動

———————————

但你可以屈到話牙清好似狗咁一直偷望雷克斯,係回合二已經知道部份情報,開始行動,咁樣慳時間。

你講得服我就得。
只要樓豬想既話 即刻滅團3次
然後唔出文

你唔係想玩TRPG咩,M底唔會咁樣破壞你體驗掛
咁有咩意思

總之就每個行動都會扣 san
san 就跟職業有啲唔同
同防禦血量成反比

講咁耐
幾時開波

角色︰雷克斯
行動︰強姦牙清
咁有咩意思

同防禦血量成反比

講咁耐
幾時開波

角色︰雷克斯
行動︰強姦牙清

sorry,唔小心按錯左負皮

角色:尼菲特
行動:自殺
咁有咩意思

同防禦血量成反比

講咁耐
幾時開波

角色︰雷克斯
行動︰強姦牙清

角色:牙清
行動:強姦在場所有舊角
好難討論到,總會有人衝出來7
咁有咩意思

同防禦血量成反比

講咁耐
幾時開波

角色︰雷克斯
行動︰強姦牙清

好難討論到,總會有人衝出來7

樓主會揀㗎啦

角色︰mm
行動︰用完san值,休息一天
咁有咩意思

同防禦血量成反比

講咁耐
幾時開波

角色︰雷克斯
行動︰強姦牙清

屍人巴打出 pool 有望
round 1
角色:柒尼
行動:買線索

round 2

round 3
行動:籌錢買線索

round 4

round 5
行動:派唔俾錢的玩家深入地城
角色:m底
行動:出文
round 1

round 2

round 3

round 4

round 5
行動:派唔俾錢的玩家深入地城

重課型玩家
全體玩家
敵不動 我不動
對白 咪撚郁啊你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞