[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
咁多位,而家我地可以將呀清個崩牙放俾其中一個‘女神‘
而家只係出咗紅,橙,藍

差一個紫色(可能同4守衛之一條女係同一樣野&黑甲)

另外火爐鍵盤上面係咩來?
好撚似鬼片

訓前唔敢睇
廢清,講個大話都唔識,求其話有把大劍都得啦
牆上面咩都冇?BOET 都洗走埋?

屍人嗰到都焗住要搵
叫菲力入去食肉醬意粉,睇佢估唔估到有咩發現

聖堂除咗兩條女就冇嘢?

紅色痴咗線?姐係紅色女人癲咗?
白色可以起死回生?
唔會係抆甩晒頭髮變白色啩

四間房入面仲有冇門?
紫色皇后唔見咗

啲皇后咁勁揪

角色︰阿圖 & his frd
行動︰睇下珍石庫有啲咩
好似完全唔知珍石庫有乜咁

-------------------

書庫有書睇
牙清快啲搵嘢啦屌 除咗血池仲有啲乜啊間房
珍石庫放咗啲咩
聖堂睇下有冇啲道具收埋咗
中間除咗三條屍、爐同黑甲仲有冇嘢,可唔可以嘗試和黑甲搭話
仆街,重新睇返,黑甲係並未提及嘅事物

4個忠心嘅矮人搵哂全死
4皇后被毁,一皇后失踪
皇后操縱火爐

以下為ff:
南門班屍部分係入侵者,企圖利用活屍侵佔火爐,暗中令守衛隊中毒變屍一舉攻入三守衛被殺,三皇后被活屍摧毀,紫髮皇后啟動守護機制,閉鎖火爐,殺盡大廳所有活物,包括女矮人,女矮人中劍而逃,黑甲將屍體放哂係平時放野嘅所在,同時待機大廳等候變返正常?

屍人嗰到都焗住要搵

聖堂除咗兩條女就冇嘢?

白色可以起死回生?

四間房入面仲有冇門?
紫色皇后唔見咗

啲皇后咁勁揪

行動︰睇下珍石庫有啲咩

書庫有書睇
珍石庫放咗啲咩

西邊個間房,估計應該真係冇野,我都叫咗中川探索幾次聖堂,如果有野m底應該會提 中川覺得xxxxxx 但南門仲未探索過咩?.?定係未仔細探索。。。

正常trpg指令都有look around 就會有現場環境.氛圍,值得留意下嘅地方呢啲野,但係呢家係咩都冇
角色:阿圖
行動:探索南門房值得可疑嘅位置
仆街,重新睇返,黑甲係並未提及嘅事物

4個忠心嘅矮人搵哂全死
4皇后被毁,一皇后失踪
皇后操縱火爐

以下為ff:
南門班屍部分係入侵者,企圖利用活屍侵佔火爐,暗中令守衛隊中毒變屍一舉攻入三守衛被殺,三皇后被活屍摧毀,紫髮皇后啟動守護機制,閉鎖火爐,殺盡大廳所有活物,包括女矮人,女矮人中劍而逃,黑甲將屍體放哂係平時放野嘅所在,同時待機大廳等候變返正常?

皇后同火爐冇關
只係佢地離開大殿副本需要皇后同意

女矮人都未死,姐係件事應該係啱啱發生冇耐
咁兇手係邊得兩個可能性,一係離開咗副本,一係仲係度
如果仲係度嘅話,一係黑甲,一係喺個爐到,或者暗角匿埋
女矮人由大殿走入書庫,代表書庫都算安全
而大殿好可能係第一兇案現場

藍皇后同橙皇后被襲擊,應該都係想佢地講唔到嘢
藍皇后可能目擊成個甩毛皇后嘅甩毛過程,所以嬲到成眼血絲
皇后嘅傷痕唔似係黑甲用劍整出嚟
反而鍋爐有抓痕,可能係失踨皇后

應該喺到而又唔見咗嘅嘢︰
.失踨皇后
.甩毛皇后啲毛(做乜要抆到一條都冇?)

唔應該喺到而又喺到嘅嘢︰
.黑甲(甲入面有冇人?定鋼鍊?)
.肉醬(點解要碎屍?)

角色︰牙清小隊
行動︰Search 廢料場除咗 BOET 同肉醬仲有啲咩

角色︰牙清小隊某 small potato
行動︰拎啲紅髮俾中川小隊

角色︰中川小隊
行動︰係藍巨人變前揚下啲紅色頭髮睇下有咩反應

角色︰全世界
行動︰望下天花板有冇咩可疑

屍人嗰到都焗住要搵

聖堂除咗兩條女就冇嘢?

白色可以起死回生?

四間房入面仲有冇門?
紫色皇后唔見咗

啲皇后咁勁揪

行動︰睇下珍石庫有啲咩

書庫有書睇
珍石庫放咗啲咩

西邊個間房,估計應該真係冇野,我都叫咗中川探索幾次聖堂,如果有野m底應該會提 中川覺得xxxxxx 但南門仲未探索過咩?.?定係未仔細探索。。。

正常trpg指令都有look around 就會有現場環境.氛圍,值得留意下嘅地方呢啲野,但係呢家係咩都冇

我地要用一個回合嚟 look around
Otherwise 只會見到房入面最突出嘅嘢
我反而覺得頭髮都仲未可以觸發到皇后。
反而有牙就已經可以整好一個完整嘅女神
呢個可以一試,至少俾其中一個女神可以講野

角色:呀清小隊一員
行動:拎物品'牙'俾中川/呀圖小隊

角色:中川/呀圖
行動:將‘牙‘放入藍/橙女神口洞,修補藍/橙女神
我反而覺得頭髮都仲未可以觸發到皇后。
反而有牙就已經可以整好一個完整嘅女神
呢個可以一試,至少俾其中一個女神可以講野

角色:呀清小隊一員
行動:拎物品'牙'俾中川/呀圖小隊

角色:中川/呀圖
行動:將‘牙‘放入藍/橙女神口洞,修補藍/橙女神

由於藍/橙 小弟未諗好,交俾大家
突然諗起,如果牙由頭到尾得一副
咁係味要裝完再拆返落來/最差要摧毀女神先可以拎返 再接下個女神
咁呢個順序就重要
角色:全員
行動:購買提示
請善用道具

今日學校旅行,我要10先左右set好場先答到
現實世界玩我劇本要用個半鐘左右就玩完。

你地進度係15分鐘左右。

當然我要配合個故加左好多支線入去
留意皇后係壁畫咩樣,佢可能仲有線索

我以為開完門入石室條走廊就封左出唔翻去

我叫你地回憶,唔係出返去。

我比你地嘅情報只係最表面,唔好信哂/緣為搵完
好~10點答一篇。 今日瘋狂答文

我叫你地回憶,唔係出返去。

我比你地嘅情報只係最表面,唔好信哂/以為搵完

簡單鳩估
就係四女表情並不一致
只係外貌同服飾一致

角色︰柒尼中川
行動︰交換地城情報,問下中川有咩道具係手
整理一下,四個忠心矮人,四個皇后,四間房

東房是廢料房,有大量肉碎,在肉碎中找到紅髮,牙,有字BOET。

南房是珍石庫,有橙髮皇后,口是肉洞沒有牙。

西房是聖堂,有藍髮皇后,口是肉洞沒有牙,另有斷雙腳皇后,沒口髮沒牙

北房是大書庫,有一個女矮人,說完′紅色瘋了,要白色′就死了

中央是鍋爐,上有抓痕,有鍵盤,角落有黑甲。

東房是廢料房,有大量肉碎,在肉碎中找到紅髮,牙,有字BOET。

西房是聖堂,有藍髮皇后,口是肉洞沒有牙,另有斷雙腳皇后,沒口髮沒牙

以上情報齊唔齊呢?

有冇其他嘢你地忘記左呢?

以上情報齊唔齊呢?

好撚多,係諗唔到點search出來
一開始提過黑甲有哭聲,可以搵聲望最高的人同佢嘗試溝通嗎?

西房是聖堂,有藍髮皇后,口是肉洞沒有牙,另有斷雙腳皇后,沒頭髮沒牙

以上情報齊唔齊呢?

廢料房尚有物品未搵
書房有堆書未睇
大堂有紅綠石黑底牆
黑甲有幽靈聲、黑甲燙手
另有三條(完全冇用嘅)矮人屍

藍髮怒、橙髮笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞