[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
如果無髮同藍髮真係姊妹, 而橙髮唔知皇后喺邊。 假如呢d 係真。 皇后就是紅髮或者紫髮?
搵邊個係皇后啦

3個人選
藍紫頭髮,橙頭髮,無頭髮

已知,皇后唔會入廢置室,但紅頭髮及牙在內

無頭髮慘狀與其他不一

藍紫與橙只失去心臟

3侍女一皇后,而心臟係自由嘅關鍵

照無髮女所講
侍女理應係唔知情嘅情況就被下毒毒昏
但藍橙兩人明顯知情
所以無髮都有啲可疑

紫藍髮只提及復仇並討厭黑心臟:可能性有二:一為女矮人,二為皇后,後者可能性較大

仲有冇
有個問題。 皇后開唔到爐, 究竟點解白心 黑心會喺入面
搵邊個係皇后啦

3個人選

無頭髮慘狀與其他不一

藍紫與橙只失去心臟

照無髮女所講
但藍橙兩人明顯知情
所以無髮都有啲可疑

紫藍髮只提及復仇並討厭白心臟:可能性有二:一為女矮人,二為皇后,後者可能性較大

仲有冇
搵邊個係皇后啦

3個人選

無頭髮慘狀與其他不一

藍紫與橙只失去心臟

照無髮女所講
但藍橙兩人明顯知情
所以無髮都有啲可疑

紫藍髮只提及復仇並討厭黑心臟:可能性有二:一為女矮人,二為皇后,後者可能性較大

仲有冇

屍人舉起
「你想特到嗎?」他問。
「呸!我才不想得到這件髒邪之物!」紫髮女神怒吼

紫藍髮討厭白心臟的原因係因為白心臟係用3侍女心臟煉成
可見紫藍髮應為侍女
藍字Agger

當佢本身打開蓋引皇后放入去再上鎖,如果本身鎖住,皇后就keep起啲心,咁就冇可能俾工匠發現秘密重建國家
皇后是謎的話,無髮講過皇后愛整潔唔會去廢料場算唔算矛盾?
提示:佢嘅身份
無髮講大話,無頭髮係唔想俾人認得出佢原本係邊個,但係點解個被發現情況咁慘就真係唔知

最大迷題係紅髮侍女點解會俾人分到屍都唔見,最後又點樣入咗廢棄室

個密碼鎖係唔俾人拎入邊嘅嘢,但係可以放嘢入去
「忠心的矮人,愛莉亞打翻我的茶杯。
喜愛整潔的皇后叫她出去,由其他矮人捧上新茶杯,我便失去記憶。」無髮女說。

憑呢句 忠心的xx, 已經係皇后的語氣
喜愛整潔的皇后叫她出去,由其他矮人捧上新茶杯,我便失去記憶。」無髮女說。

憑呢句 忠心的xx, 已經係皇后的語氣

類似,但錯。

忠心的矮人係佢NPC名
雷克斯頂唔撚順
買線索

好啦~比你買啦

「系統提示:找出以下對話的邏輯矛盾。」

「你跟她是甚麼關係……」屍人指着藍髮女神問。
「我們………都是姊妹………」無髮女神有氣無力回答。

「為甚麼你們都受傷了?」屍人問。
「……………………」無髮女神欲言又止,似乎不知道答案。

「皇后在哪?」屍人再問。
「不知道…………」無髮女神回答。

「這個………知道是甚麼嗎?」尼菲特捧着黑色心臟問。
「不知道…………」無髮女回答。

「你是如何受傷的?」中川問。
「當天…皇后問我有關自由的問題……我不明白。」無髮女回答。

「然後發生甚麼事?」中川追問。

「關於愛莉亞…你知道多少?」屍人眼有機可乘,問。
「她很聰明跟善良的僕人, 同時很愛美,總愛照鏡。
她總會在身邊留下便條,讓同伴玩小遊戲。」無髮女回答。

「你們姊妹間關係好嗎?紅髮…是誰?」尼菲特問。
無髮女神今回警覺地搖頭,不再說話。

「皇后的身份一直是謎團,她不會洩露的」菲力插嘴。

「你想要嗎?」尼菲特拿出白心臟問。
「不知道………」無髮女眼睛閃爍一下,隨即陷入一片茫然。

關唔關事?
雷克斯頂唔撚順
買線索

好啦~比你買啦

「系統提示:找出以下對話的邏輯矛盾。」

「你跟她是甚麼關係……」屍人指着藍髮女神問。
「我們………都是姊妹………」無髮女神有氣無力回答。

「皇后在哪?」屍人再問。
「不知道…………」無髮女神回答。

「這個………知道是甚麼嗎?」尼菲特捧着黑色心臟問。
「不知道…………」無髮女回答。

「你是如何受傷的?」中川問。

「然後發生甚麼事?」中川追問。

「關於愛莉亞…你知道多少?」屍人眼有機可乘,問。
「她很聰明跟善良的僕人, 同時很愛美,總愛照鏡。
她總會在身邊留下便條,讓同伴玩小遊戲。」無髮女回答。

「你們姊妹間關係好嗎?紅髮…是誰?」尼菲特問。
無髮女神今回警覺地搖頭,不再說話。

「皇后的身份一直是謎團,她不會洩露的」菲力插嘴。

「你想要嗎?」尼菲特拿出白心臟問。
「不知道………」無髮女眼睛閃爍一下,隨即陷入一片茫然。

關唔關事?

#980開估
你是如何受傷的?」中川問。

^
問非所答
屌,好似做pure maths 咁,睇住ans都寫唔翻中間出黎
你是如何受傷的?」中川問。

^
問非所答

補充
^
呢度答唔出野, 之後問如何會答到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞