[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第六版

1001 回覆
98 Like 8 Dislike
遲早都要試
角色︰中央小隊某重甲
行動︰打 BOET 入鍵盤

不過我驚打完爬隻貞子出嚟滅團
始終成間房最大威脅一係黑甲,一係個爐
遲早都要試
角色︰中央小隊某重甲

我有諗過,東房堆屍係守衛阻止紅色去鍋爐的下場,忠心矮人係去鍋爐輸入指令,會唔會4個忠心矮人都各有一個指令呢?

黑甲仲可以叫人用酸鎗射落去
牙清
繼續探索廢料場,另外查看道具紅髮,牙的介紹/說明

屍人
睇書

以下是討論
想叫雷克斯去珍石房找寶物,佢pve經驗夠豐富,應該找到阿圖未必睇得出的事件,但條pk仔找到的話一定獨佔,唔到團滅前都唔出聲。
可唔可以叫尼菲特一邊試入BOET,一邊留意雷克斯動靜,等佢冇得獨吞。
遲早都要試
角色︰中央小隊某重甲

我有諗過,東房堆屍係守衛阻止紅色去鍋爐的下場,忠心矮人係去鍋爐輸入指令,會唔會4個忠心矮人都各有一個指令呢?

黑甲仲可以叫人用酸鎗射落去

我驚佢鋼鍊咁
副甲先係本體

反而我覺得東房堆屍係用嚟免治放落爐
廢料可以變成能源
呢句嘢惹來無限遐想
又或者重生需要矮人肉做素材
邊有人咁得閑殺完人特登炒返埋一碟

四個皇后,四個忠心矮人
坦白講四個皇后一定有分歧嘅時候
會唔會係一個矮人 serve 一個皇后
(雖然都有可能係一皇三僕/兩皇兩僕)
角色:全部法師
行動:用冰和水魔法嘗試冷卻黑甲(
否則雷克斯用酸鎗

角色:中川小隊
行動:將啲肉醬放晒入爐
幫學生透火中
幫學生透火中

邊度旅行?
我今日好free
現在玩緊先發覺,尼菲特,真子都唔係太on9,隻驚啲機制原來咁撚難玩
現在玩緊先發覺,尼菲特,真子都唔係太on9,隻驚啲機制原來咁撚難玩

1030截數,約答9出第六回合
雷克斯
去珍石庫尋寶

尼菲特
去鍵盤輸入BOET
依家比較決定性的情報:紅色發瘋=>危險
所以要知道被剝晒頭髮係咩色,係咪皇后
角色:屍人
行動:回想壁畫上四女除髮色外的特徵如表情、動作
Btw我估計黑甲內係四皇后之一

不嬲都係咁諗
真子 solo 副本真係好勁
不過尼菲柒真係柒

不嬲都係咁諗
不過尼菲柒真係柒

M底就係用trpg想話比我地知
我地比尼菲特更無能

不嬲都係咁諗
不過尼菲柒真係柒

M底就係用trpg想話比我地知
我地比尼菲特更無能

你咋
我唔駛買線索都過到橋㗎
第六回合

牙清小隊:

派人到大殿通知尼菲特密碼的情報

她們大隊繼續搜尋,在牙清篤促下潛入血池。

雖然有心理準備,但仍然太嘔心

牙清小隊San值:5/10
牙清:6/10

—————————————————

屍人小隊:

決頂全力搜尋亂書堆,跳過下一回合

————————————————

尼菲特及雷克斯小隊:

從牙清小隊探子回報,知道密碼情報。

屍菲特讓雷克斯輸入密碼,雷表示有性命之憂,不願意。

尼親身上陣,輸入密碼BOET.

火爐突然燒起熊熊烈火,熱力逼退玩家。

未幾,爐門打開,尼菲特取得:黑色的機械心臟。

——————————

中川小隊:

嘗試跟女神對話。

垂死的女神雙目失明,嘴巴肉簾蠕動,說不出聲。

藍髮女神怒目而視,嘴巴肉簾蠕動,說不出聲。

———————————

圖小隊:

把牙清隊運來的假牙塞進橙髮女神口中。

她格格咬口,鮮血從嘴巴滴下——咧起一個詭異的微笑。

「嘻嘻」她對阿圖小隊微笑。

阿圖小隊嚇得四散而逃。

San值:5/10

————————————
圖小隊咩都冇做過就被人嚇走晒啲 san
我有幾樣野諗唔多明 但可能唔關事
點解啲皇后會分開哂
邊個鎖佢地入去
啲小矮死喺出面唔係喺皇后隔離,咁係唔係皇后比人鎖住都繼續serve 佢地幫佢地做野,跟住死埋(可能毒死?)
另外 如果書房果個啱啱先死 兇手 應該走唔遠加上只有一個出口(如果無祕道,係唔係好大可能喺黑甲入面)

所以我覺得我地有資料唔係好多,應該搵多啲
拎啲紅髮去橙髮到,向橙髮搭話。

「嘻嘻。」
補充:
牙清小隊於血清發現女神殘肢,已經無法分辨位置。
角色:柒尼
行動:拎個黑心去黑甲度調查 如有位放個心就放入去黑甲度

送死

送死

死撚梗

送死

死撚梗

比d冇名既團員放入去lo
怕m 底又話個人唔敢
浪費左個回合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞