LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike

全部牙 你搖下佢都會鬆
唔係點拉位
好似係咁

全部牙 你搖下佢都會鬆
唔係點拉位
好似係咁

大家有冇心得去保養啲粒粒冇咁易甩?啱啱上左上排箍冇耐就甩左一粒 唔知係心勢問題定點

我用電動牙刷,水牙線都係沖甩啲粒,
係第2個月時斷過2次鋼線
自己就唔食有骨或者太硬嘅嘢

你箍牙咁耐甩過幾多粒
大家有冇心得去保養啲粒粒冇咁易甩?啱啱上左上排箍冇耐就甩左一粒 唔知係心勢問題定點

你箍咗咁耐甩過幾多粒
甩箍了

恭喜恭喜,
箍完滿唔滿意?

前排終於平返無前後牙 等緊牙套

你準備用邊種固定器呀?

膠套啦,少啲機會移位

即係類似隱適美個種?

是呀

應該係個牙醫手勢問題,正常冇咁易甩

你箍咗咁耐甩過幾多粒

箍咗4個月無甩過粒粒,
係第2個月時斷過2次鋼線,
所以第3個月時下排加番啲粒就無斷喇。

全部牙 你搖下佢都會鬆
唔係點拉位
好似係咁

有輕微郁正常,
唔好手多搖佢就得。
甩箍了

恭喜恭喜,
箍完滿唔滿意?

你準備用邊種固定器呀?

膠套啦,少啲機會移位

即係類似隱適美個種?

是呀

呢隻好似要搵假牙清潔劑得閒浸下佢?
我都唔知到時用邊種固定器。
咁你等緊固定器,呢段時間係唔拆箍住?

我唔記得講其實我覺得superfloss一啲都唔好用,我仲有成大半盒
你搵到牙線穿引器後我推薦你去買Oral-B隻超滑牙線,好容易落牙縫

穿引器樂天有
我初頭會用,呢家熟能生巧,普通牙線都好快floss完 搵款企身啲嘅牙線,練習多啲就好容易floss㗎喇
想問下大家上左箍頭幾日食咩? 啲牙好軟咬嘢個時有啲痛

你箍咗咁耐甩過幾多粒

箍咗4個月無甩過粒粒,

牙醫廢事我整斷條線
喺無落粒粒個段線加左個透明管
想問下大家上左箍頭幾日食咩? 啲牙好軟咬嘢個時有啲痛

水蛋,豆腐,豆腐花,芝麻糊類甜品,
雪糕,薯蓉,馬拉糕,蘿蔔糕之類……

你箍咗咁耐甩過幾多粒

箍咗4個月無甩過粒粒,

牙醫廢事我整斷條線
喺無落粒粒個段線加左個透明管

我都有加透明管,
第一個月明明無事,唔知點解第2個月斷2次

恭喜恭喜,
箍完滿唔滿意?

你準備用邊種固定器呀?

膠套啦,少啲機會移位

即係類似隱適美個種?

是呀

拆了箍,用補牙料封面固定

我唔記得講其實我覺得superfloss一啲都唔好用,我仲有成大半盒
你搵到牙線穿引器後我推薦你去買Oral-B隻超滑牙線,好容易落牙縫

恭喜恭喜,
箍完滿唔滿意?

你準備用邊種固定器呀?

膠套啦,少啲機會移位

即係類似隱適美個種?

是呀

咁記得日日帶固定器喇

成日都出街就唔刷,
用牙籤/牙縫刷盡量刷乾淨, 飲多D水.
平時返工就食完飯返到公司刷.

你準備用邊種固定器呀?

膠套啦,少啲機會移位

即係類似隱適美個種?

是呀

咁記得日日帶固定器喇

今個星期先拎固定器,揀透明就係帶足全日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞