LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
1516想箍牙 沙田區有無推介
1516想箍牙 沙田區有無推介

認真問箍牙後係咪可以減少口臭,爛牙等口腔問題
箍緊用唔用得電動牙刷

睇你原本啲牙係點,
如果你本身係牙齒擠擁問題 (例如疊牙,爆牙),
排整齊後係有助你清潔牙齒。
咁都要你配合認真刷牙先得嘅
箍緊用唔用得電動牙刷

用得啊
箍緊用唔用得電動牙刷

集中5定6帖好似見過有人話佢個醫生唔建議用,
但係我個醫生有叫用電動牙刷。
不過佢叫我買佢地有賣個隻箍牙專用嘅電動牙刷,
我無理佢自己買咗適齒美超細刷頭
箍緊用唔用得電動牙刷

我牙醫都有叫我用
話普通牙刷會刷唔乾淨
由其箍緊牙蛀左牙會好麻煩
Mok 左四隻牙
要帶33套牙套
兩星期一套
過左年半先第八套
比醫生屌死

有少少幫助 只限將牙拉番去刷到的位
但如果係因為唔刷牙/刷唔好而有口腔問題
建議都係去牙醫到學下刷牙同用牙線
箍緊用唔用得電動牙刷

我果牙醫話用咩都冇所謂 最緊要刷得乾淨
所以我出街就用牙刷 屋企用電動

鋼粒萬歲
我同你時間差唔多,
今日第70日

如果要拆我會好唔捨得

我都係會想快啲拆咗佢

我都係三個月 不過係陶瓷粒 仲未見到效果

我頭2個月見到啲牙有郁,
第3個月上多咗幾粒矯正器反而2個星期都無咩點郁
仲有2個星期先覆診,心急心急。

其實我都諗左好耐 聽人講陶瓷易染色
我又成日咖啡紅酒 又唔係後生 所以煩左好耐
聽你地咁講真係瀟洒咁走一回用鋼箍算
又平d

其實啲粒粒係陶瓷嘅話都唔會點染色
染色嘅係啲透明橡筋
唔介意做鋼牙妹就梗係鋼粒最好
又夠力又快又好

當初心諗唔想煩
用鋼快靚正
好辛苦真係恨左好耐先有得箍牙
所以想揀個最保險最傳統,實冇死
預左柒幾年
不過值既

理論上係
如果因為棚牙生得太密/太疏,而導致清潔得唔好,會容易積左啲菌係到
箍齊左棚牙你清潔易左理論上係可以解決到
想問有無人係荃灣王志偉牙醫到箍牙

我去梁達志 都係tw
想問下金屬箍邊間價錢相宜啲?透明牙箍除左貴仲有咩唔好?

利申 想箍牙

我去梁達志 都係tw

羊b都有箍牙
Mok 左四隻牙
要帶33套牙套
兩星期一套
過左年半先第八套
比醫生屌死

年半先第八套
點計出黎

我去梁達志 都係tw

羊b都有箍牙

牙醫點會估到佢一直幫緊個痴線佬箍牙
依家係咪有一種係透明,唔係鋼既㧜牙?
依家係咪有一種係透明,唔係鋼既㧜牙?

你講隱適美,定陶瓷/膠粒?
箍緊用唔用得電動牙刷

我牙醫都有叫我用
話普通牙刷會刷唔乾淨
由其箍緊牙蛀左牙會好麻煩

同上,好似話箍緊牙刷唔乾淨好易蛀牙。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞