LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike

透明粒粒51000算係咁啦

51000算係咁+1
係咪DAMONCLEAR?

51000算ok啦 仲要透明粒粒 黃偉光我之前打過上去想約consult 個姑娘話booking好爆話會再打返比我 直到呢刻我搵左另一個醫生箍緊都無收過佢電話

佢係BK好爆
媽媽FORUM好多推佢

51000算係咁+1

51000算ok啦 仲要透明粒粒 黃偉光我之前打過上去想約consult 個姑娘話booking好爆話會再打返比我 直到呢刻我搵左另一個醫生箍緊都無收過佢電話

同你一樣 我之前又係想搵佢consult,又係姑娘話遲下打返俾我然後都冇收過佢電話

51000算係咁+1

同你一樣 我之前又係想搵佢consult,又係姑娘話遲下打返俾我然後都冇收過佢電話

如果姑娘都咁爆,間診所去到都唔知要等幾耐了
51K那位巴打上到去咩環境?分享下

51000算係咁+1

我打去都好full呀,想bk sat就應該冇可能,盡量bk 1-5應該會好啲
我可能係有介紹人所以會bk到?
環境唔錯呀但準時上到去都要等半個幾鐘先睇到,dr wong個樣好nice,解釋得好仔細,姑娘都好好人
感覺上佢真係會睇返我個case叫我箍邊款,冇為左賺多啲就係咁叫我用隱適美
聽完咁多巴絲意見,好開心搵到佢

51000算係咁+1

我打去都好full呀,想bk sat就應該冇可能,盡量bk 1-5應該會好啲
我可能係有介紹人所以會bk到?
環境唔錯呀但準時上到去都要等半個幾鐘先睇到,dr wong個樣好nice,解釋得好仔細,姑娘都好好人
感覺上佢真係會睇返我個case叫我箍邊款,冇為左賺多啲就係咁叫我用隱適美
聽完咁多巴絲意見,好開心搵到佢

有介紹人所以會bk到
應該無關係,我月頭都打到比佢
主要因為多人先暫時唔考慮黃醫生
BTW,你剛剛提及的透明粒粒是否DAMON?
同埋你個CASE係點?需唔需要剝牙?

方唔方便比個TELE我 或者ADD我TELE SPAMMARVEL,
我有機會之後再CONSULT埋佢,感謝
有冇巴打都係岩岩上箍 依家痛到仆街 知唔知要痛幾耐

我第一個月大概一星期,
之後第2-4個月都係頭3-4日痛啲。
不過開始可以忍住痛咬嘢食.

頭幾日會難頂啲,之後會慢慢習慣

頭幾日會難頂啲,之後會慢慢習慣

我覺得刮到d飛滋痛過牙痛
我上左箍2日已經成口損晒

你而家係再箍定點先
大部分情況牙齒問題都可以透過專科醫生治療到,
你睇左醫生有資料在手先再考慮

至於骨性哨牙係咪即係落骨釘就解決到,唔一定
唔好比台灣BLOG誤導,有些太嚴重要做手術既

至於箍唔箍最終決定都係錢/時間/儀容/健康(咬合OR蛀牙)問題,咪睇左醫生再諗

自己多做功課上Google了解下就個心會定D

我發現自己睇漏野
你係已經箍過,sorry
又變左多幾個問題要搞清楚

有無乖乖地戴固定器先
有無同過原來既牙科醫生查詢
有無被未出來的智齒影響

你而家係再箍定點先
大部分情況牙齒問題都可以透過專科醫生治療到,
你睇左醫生有資料在手先再考慮

至於骨性哨牙係咪即係落骨釘就解決到,唔一定
唔好比台灣BLOG誤導,有些太嚴重要做手術既

至於箍唔箍最終決定都係錢/時間/儀容/健康(咬合OR蛀牙)問題,咪睇左醫生再諗

自己多做功課上Google了解下就個心會定D

我身邊有兩個箍前上上顎凸,箍完之後人中係平左
但放鬆嗰時個口都係合唔埋

屯門/元朗 邊間專科箍好?

婆婆被迫另覓牙醫 耗巨款種牙
做牙模扯鬆兩隻門齒

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20060519/5938504

造個牙模到可以咁

佢d牙9成本身有牙周病
元朗屯門天水圍有無好介紹?
婆婆被迫另覓牙醫 耗巨款種牙
做牙模扯鬆兩隻門齒

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20060519/5938504

造個牙模到可以咁

佢d牙9成本身有牙周病

阿婆本身牙疏https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20060519/5938508
大家有冇牙好似鬆嘅感覺?搖隻大牙會見到佢郁
大家有冇牙好似鬆嘅感覺?搖隻大牙會見到佢郁

有呀,跟住唔敢再搖佢
想問下箍左既巴打
係咪是是旦旦搵個牙醫箍就算
定有做search
唔知點入手好
想問下箍左既巴打
定有做search
唔知點入手好

前幾頁有巴打list埋好多間專科醫生嘅表,
再一間間去睇。
其實你可以先去屋企附近啲牙醫睇下咩意見先,
同埋又要睇番你係咩程度,
嚴重可能會搵專科好多。
搵邊間無所謂,自己感覺。
但最好睇多幾間問下意見先再決定。
想問下箍左既巴打
定有做search
唔知點入手好

你呢條係哲學題
凡事唔想後悔就梗係事前做足預備

詳情可自行追po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞