LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike

請問你用邊位牙醫
我都想用七彩顏色橡筋
如果真係搵唔到價錢合適的自鎖式牙醫的話

btw你有無day1同第三個月lastday既對比圖
你上圖我只觀察到左面個小牙縫修正了
其他就無咩改變了

朱咪咪
好勇武呀絲打
咁樣睇個分別就明顯好多

題外話 今朝追番 牙6個po
原來我加入左那個telegram gp
有之前講那個疑似打手

我睇個youtuber,
見佢箍得幾好先去。
咁講真,上面都好多人箍牙,
唔通會死哂咩
唔好搵啲細細檔個啲應該都ok嘅。

我無入過,
不過我知佢唔認同醫生係男女朋友/夫妻關係。

多個資訊渠道無妨
反正我對鱔味有敏感觸覺

個谷佢開嫁嘛,佢實係度。
多資訊係好嘅,不過我揀上網自己睇
游醫生幫我cool 35000
屌唔屌得過

Btw 唔知點解佢話我要cool 3set 兩半
我之前consult嗰個就話2年
佢話大學生scheme搵指定醫生可以平7000 即係搵佢
計完就35000

平完都35000
游醫生跟應該好啲嘅,
再唔係咪見多一兩個醫生。
屌唔屌得過

計完就35000

平完都35000
游醫生跟應該好啲嘅,

啲姑娘幾有禮貌
但係今日成個consultation用咗我3個鐘
我星期二consult埋我屋企人好熟嘅牙醫
到時再包膠
下星期去鰂魚涌康齒堂做consult,如果服務好想係個度箍埋。 都唔係好識搵啲信譽良好既診所
屌唔屌得過

計完就35000

平完都35000
游醫生跟應該好啲嘅,

Btw 7000係平咗本身搵游醫生跟嗰7000
想箍隱適美
上排牙有隻門牙因為撞親有啲哨
下排牙整齊
有冇醫生介紹??

幫我箍緊個醫生幾好 幾細心下
箍緊第4個箍

who?
屌唔屌得過

計完就35000

平完都35000
游醫生跟應該好啲嘅,

啲姑娘幾有禮貌
但係今日成個consultation用咗我3個鐘
我星期二consult埋我屋企人好熟嘅牙醫
到時再包膠

好怕等得耐,
今日係咪咪姐度等咗成個鐘都已經悶到傻。
上2個月都唔駛等咁耐。

我用開紫色,染色都唔怕
下星期去鰂魚涌康齒堂做consult,如果服務好想係個度箍埋。 都唔係好識搵啲信譽良好既診所

康齒堂應該ok嘅,
見連登都多人去箍。
祝你順利
屌唔屌得過

計完就35000

平完都35000
游醫生跟應該好啲嘅,

Btw 7000係平咗本身搵游醫生跟嗰7000

咪又係任佢up
你可以試下問唔搵佢平番7千得唔得

我用開紫色,染色都唔怕

全紫呀?
要下個月先有得再換色,
今個月用鋼線固定無用橡筋圈

我用開紫色,染色都唔怕

全紫呀?
要下個月先有得再換色,

我用開紫色,染色都唔怕

全紫呀?
要下個月先有得再換色,

咁開心
但係我有啲透明圈係牙同牙中間拉埋啲縫,
都係會染色。
過幾個月再挑戰咖哩

鰂魚 有比你照左xray先咩而家?
我上次問無得先照後見醫生
我自己唔會選康齒 原因之前有講過
但希望你一切順利 等你報告

呀!我影低左佢地個pricelist,
你使唔使study下先?
tele 我個名 可以比到你
唔放上來了

鰂魚 有比你照左xray先咩而家?
我上次問無得先照後見醫生
我自己唔會選康齒 原因之前有講過
但希望你一切順利 等你報告

呀!我影低左佢地個pricelist,
你使唔使study下先?
tele 我個名 可以比到你
唔放上來了

我前幾日打電話去預約
同個姑娘講左幾句,似係照個日順便見埋醫生
妟啲DL完tele問你拎
唔該巴打
已經箍完4年幾5年 想問固定器之前跌爛左一隻牙嘅size左右 我照戴得咁得 定要佩過個

你唔"介"口咪照戴

唔會係咪唔使理
我覺得箍牙個牙醫好臭串唔鍾意佢

請問你用邊位牙醫
我都想用七彩顏色橡筋

其他就無咩改變了

之前我個牙醫都有問我想用咩色橡筋,下次你試吓主動同醫生講想用七彩顏色橡筋

唔一定個個醫生會主動問嫁
我嗰個姑娘一聽到都話,彩色係小朋友先整嫁喎
強烈要求要彩色上個月先轉到。
點知今個月又無彩色喇,因為下排今個月唔係上橡筋圈

Offtopic
其實將啲橡筋笠落啲釘到個作用係咩
想問吓林凱波好唔好
有啲話ok有啲話勁hea
佢近屋企想試埋佢
今日consult咗康X堂等撚咗成兩個幾鐘

我覺得同一間既陳醫生仲好
已經箍完4年幾5年 想問固定器之前跌爛左一隻牙嘅size左右 我照戴得咁得 定要佩過個

你唔"介"口咪照戴

唔會係咪唔使理
我覺得箍牙個牙醫好臭串唔鍾意佢

反正你都完成左療程
咪打去其他診所價下格問下
(純粹按個人常理作答 )

請問你用邊位牙醫
我都想用七彩顏色橡筋

其他就無咩改變了

之前我個牙醫都有問我想用咩色橡筋,下次你試吓主動同醫生講想用七彩顏色橡筋

Offtopic

固定鋼線嘛,
自鎖就唔駛橡筋。

請問你用邊位牙醫
我都想用七彩顏色橡筋

其他就無咩改變了

Offtopic

多goo身體好

Elastic tie /Ligatures

Connecting the archwire to the brackets are the ligatures. Ligatures are the little rubber bands that are wrapped around the individual braces to hold the arch wire in place. They are the part of the braces kids mind wearing the least, because they get to pick the colors. These rubber bands stay on between visits; the orthodontist will change them each time the wire is tightened or the braces are adjusted.

http://www.colgate.com/en/us/oc/oral-health/cosmetic-dentistry/adult-orthodontics/article/why-use-rubber-bands-with-braces-0113
我前幾日打電話去預約
唔該巴打

本餐肉聯盟對該診所朝令夕改之安排感到無奈

請問你用邊位牙醫
我都想用七彩顏色橡筋

其他就無咩改變了

Offtopic

多goo身體好

Connecting the archwire to the brackets are the ligatures. Ligatures are the little rubber bands that are wrapped around the individual braces to hold the arch wire in place. They are the part of the braces kids mind wearing the least, because they get to pick the colors. These rubber bands stay on between visits; the orthodontist will change them each time the wire is tightened or the braces are adjusted.

http://www.colgate.com/en/us/oc/oral-health/cosmetic-dentistry/adult-orthodontics/article/why-use-rubber-bands-with-braces-0113

我有啲透明圈同呢張圖嘅紅色圈有幾分相似,
不過係用黎拉後啲牙,收埋個窿。
up唔到圖,原本想up埋張側面同x ray相上黎。
原來都真係有分析我面型再俾建議。

請問你用邊位牙醫
我都想用七彩顏色橡筋

其他就無咩改變了

Offtopic

多goo身體好

我有啲透明圈同呢張圖嘅紅色圈有幾分相似,
不過係用黎拉後啲牙,收埋個窿。
up唔到圖,原本想up埋張側面同x ray相上黎。
原來都真係有分析我面型再俾建議。

用佢up xray來睇睇,想了解下
https://holland.pk/uptow/
我前幾日打電話去預約
唔該巴打

本餐肉聯盟對該診所朝令夕改之安排感到無奈

巴打我唔識加人 TG點加人的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞