LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
Cool緊第16副隱適美 琴日換新既 今朝飲凍水個陣左邊隻犬齒痛到我標眼水 係又麻脾又痛個種 有冇人試過?個隻牙仲有用緊橡筋 唔知關唔關事

有無磨過d牙?
咪盡快打番去診所講
你係消費者
今個月醫生較完鋼線,
話希望今個月可以排齊下排前面啲牙。
跟住我先發現重疊咗啲牙拉開後有牙石
但係好似最密都要隔半年先可以洗牙,
即係仲要等多3個月
香港仔附近有無好醫生介紹
有冇箍完牙巴絲拎返自己箍牙前個牙模
好撚肉酸好想撞墻
好撚肉酸好想撞墻

個fd做完牙套(ceramic crown tooth)
都有拎走個牙模
好玩

有無人知菲臘牙科幾時再收教學病人
好撚肉酸好想撞墻

我個牙模無得攞走
佢地要留黎做紀錄。

你講緊箍牙?
好似幾年都無收教學病人,
係今年7月時搞過同港大專科診所合辦嘅箍牙項目。
我估今年應該唔會再有?!
有幾個問題想問下

箍完牙(拆左箍)之後要過幾耐先可以洗牙補牙果啲? 問你個牙醫

補牙、洗牙、漂白,應該邊樣做先邊樣做後?問你個牙醫

有無識人整透明固定器好平?
今個月醫生較完鋼線,
即係仲要等多3個月

洗牙無話要隔幾耐先可以洗
有需要就要洗架啦
今個月醫生較完鋼線,
即係仲要等多3個月

姑娘同我講箍咗牙4個月左右就去洗一次牙
今個月醫生較完鋼線,
即係仲要等多3個月

覺得有位清理有困難咪去搵下牙醫
at least 半年一次
洗牙無話要隔幾耐先可以洗
有需要就要洗架啦

覺得有位清理有困難咪去搵下牙醫
at least 半年一次

其實係啲牙拉開咗,
所以以前疊埋個啲位見到有少少牙石。
我仲以為最多一年只可以洗2次牙添,
下次覆診問下醫生。
謝謝大家
整牙睇新聞系列
完全記唔到數到第幾個

涉賣廣告 女牙醫判專業失德

【本報訊】註冊女牙醫游舜華被投訴,指她在08年12月及09年1月,分別在免費報章《am730》及壹蘋果健康網站賣廣告,透過介紹其診所提供的「電腦導航微創植牙」技術,招攬生意。牙醫委員會昨日就投訴進行聆訊,裁定游專業失德,刊憲譴責。

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20110805/15495615

自己諗啦巴打
整牙睇新聞系列
完全記唔到數到第幾個

【本報訊】註冊女牙醫游舜華被投訴,指她在08年12月及09年1月,分別在免費報章《am730》及壹蘋果健康網站賣廣告,透過介紹其診所提供的「電腦導航微創植牙」技術,招攬生意。牙醫委員會昨日就投訴進行聆訊,裁定游專業失德,刊憲譴責。

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20110805/15495615

自己諗啦巴打

佢衰賣廣告姐,咁講阿曾醫生都有人幫佢做打手啦。
無人去牙醫委員會投訴姐。
整牙睇新聞系列
完全記唔到數到第幾個

自己諗啦巴打

樓主或者巴打可能好包容"賣廣告"
但比牙醫委員會裁定得做專業失德
咁就唔係咁少事啦

至於那位疑似打手因為係第三者幫醫生宣傳
所以唔一定構成遺規
巴打可以照程序作投訴其實
我不嬲贊成跟程序對付呢d人
反正香港仲有咁高規格 應該好好享用
今日終於上左箍
本身好驚要攝藍色橡筋 但我個醫生話唔使
上左幾個鐘d牙開始有反應 似係牙痛果d酸軟感

飲左好撚多水 食乜都送一大杯水
整牙睇新聞系列
完全記唔到數到第幾個

自己諗啦巴打

樓主或者巴打可能好包容"賣廣告"
但比牙醫委員會裁定得做專業失德
咁就唔係咁少事啦

至於那位疑似打手因為係第三者幫醫生宣傳
所以唔一定構成遺規
巴打可以照程序作投訴其實
我不嬲贊成跟程序對付呢d人
反正香港仲有咁高規格 應該好好享用

譴責完又無事
都唔洗話過一排 正頭無咩人會理
所以要做多些功課,小心選擇
新黎報到
岩岩consult完專科
佢話我唔岩箍牙 唔幫我做
好撚sad
新黎報到
岩岩consult完專科
佢話我唔岩箍牙 唔幫我做
好撚sad

原因係咩?顎骨問題?
有無詳盡D講解

你講緊箍牙?
好似幾年都無收教學病人,
係今年7月時搞過同港大專科診所合辦嘅箍牙項目。
我估今年應該唔會再有?!

唔係掛
我個牙醫好似唔係全職做政府,
有係出面掛牌,唔知有無人聽過佢d comment?

我依家係中環一間做緊隱適美$38000,但唔包mok牙、洗牙同固定器。我連埋mok牙42000 ,下星期倒牙模。consult完決定即做就唔洗consult費用。如果你做既話寫我做介紹人會減我價 可以同你share返減左我既價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞