LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
想問下有無箍傳統既巴絲用電動牙刷?如果有可唔可以講埋係邊隻

我用緊99蚊枝適齒美咋,
我箍緊間醫院個姑娘話要用佢地賣緊隻oral-b先有用,
我無理佢
箍牙箍到甩左10鳩幾隻牙
https://lihkg.com/thread/470075/page/1?ref=ios

單嘢勁恐怖,
但係箍牙有咗咁多年,
真係第一次見

好恐怖
睇完即刻望下自己棚牙
港島區有無推介? 香港仔 堅尼地城個啲

堅尼地城我搵曾醫生箍

我都想去曾醫生到箍 你可唔可以做我介紹人?

我都想去曾醫生度箍,有冇興趣二人同行?

我無理佢

知唔知係咪呢隻 因為未箍牙前已經流曬牙血 好驚箍緊個時會仲衰 唯有買電動牙刷刷得乾淨啲

我無理佢

知唔知係咪呢隻 因為未箍牙前已經流曬牙血 好驚箍緊個時會仲衰 唯有買電動牙刷刷得乾淨啲

唔知佢講邊隻,
係醫院見到有影片介紹,
淨係見到係圓頭轉轉轉,
但係無講型號,我無諗住買所以無問佢。
我幫你問問。
開始用橡筋,好痺
https://lihkg.com/thread/470075/page/1?ref=ios

單嘢勁恐怖,
但係箍牙有咗咁多年,
真係第一次見

好恐怖
睇完即刻望下自己棚牙

就黎上箍,依家搞到有啲驚

單嘢勁恐怖,
但係箍牙有咗咁多年,
真係第一次見

好恐怖
睇完即刻望下自己棚牙

就黎上箍,依家搞到有啲驚

佢本身d牙都唔健康
同埋醫生都好大問題 咁都照箍
成日1516想箍牙
因為之前有醫生照x光話我有啲呀打橫咗生
但係我家姐幫襯個間診所好似比我家姐之前箍既價錢貴咗好多
想問下有無邊間診所係平靚正

我無理佢

唔知佢講邊隻,
係醫院見到有影片介紹,
淨係見到係圓頭轉轉轉,
但係無講型號,我無諗住買所以無問佢。
我幫你問問。

原來佢地推薦用呢隻。
不過有牙醫唔建議箍牙用電動牙刷,
你問番你個醫生會好啲。
成日1516想箍牙

近幾年傳統箍牙貴咗好多,
反而隱適美好似平番啲。
你想搵專科定普通科醫生睇?
預幾錢?
原來佢地推薦用呢隻。
不過有牙醫唔建議箍牙用電動牙刷,
你問番你個醫生會好啲。

唔該曬絲打 但我個牙醫話普通牙刷就ok 但我又驚唔乾淨姐
同埋我牙醫又話牙腳短又無所謂(佢話無一個定義話短唔短) 智慧齒又話唔洗理住(未有牙腳) 搞到我依家都有少少驚唔知信唔信佢好

利申 窮學生 係普通科箍
依家係公司唔方便confirm邊條片先岩. 片中女仔就係因為牙腳短所以要中止箍牙.
箍牙會導致牙根吸收, 如果牙腳短, 牙根吸收得勁,
D牙就會變到好易甩出黎..

至於普通牙刷都無問題嘅,
細心D慢慢刷囉.
我都係早晚先用電動牙刷+水牙線,
三餐後用普通牙刷.

建議你就算搵普通科,
都睇多一兩個醫生consult下安全D..

而家已經洗濕左個頭落左藍橡筋 唯有希望無事
想問問上完傳統牙箍之後大約幾耐開始見到d牙明顯移位?
上左 一星期好似無特別感覺咁。
依家係公司唔方便confirm邊條片先岩. 片中女仔就係因為牙腳短所以要中止箍牙.
箍牙會導致牙根吸收, 如果牙腳短, 牙根吸收得勁,
D牙就會變到好易甩出黎..

至於普通牙刷都無問題嘅,
細心D慢慢刷囉.
我都係早晚先用電動牙刷+水牙線,
三餐後用普通牙刷.

建議你就算搵普通科,
都睇多一兩個醫生consult下安全D..

而家已經洗濕左個頭落左藍橡筋 唯有希望無事

祝你順利
想問問上完傳統牙箍之後大約幾耐開始見到d牙明顯移位?
上左 一星期好似無特別感覺咁。

你每星期幫自己啲牙影一次相,
咪可以睇下有冇郁
成日1516想箍牙

反而隱適美好似平番啲。
預幾錢?

我個fd去箍傳統都4萬。反而見人地講dr Nicholas 果度減完都係3萬幾。

不過有無人知如果要剝智慧牙,邊度會好d?
成日1516想箍牙

反而隱適美好似平番啲。
預幾錢?

我個fd去箍傳統都4萬。反而見人地講dr Nicholas 果度減完都係3萬幾。

你朋友箍傳統4萬應該係專科牙醫,
而曾醫生只係普通科牙醫。
智慧齒我係菲臘牙科剝,所以答你唔到。
成日1516想箍牙

反而隱適美好似平番啲。
預幾錢?

但而家希臘係咪唔收新症?
成日1516想箍牙

反而隱適美好似平番啲。
預幾錢?

箍牙定剝智慧齒?
你打電話去詢問處會好啲,
箍牙7月收過一次,
智慧齒我唔知有冇堂,
無堂會等好耐。

喺專科箍緊,佢叫用兒童電動牙刷 但真心又快又乾淨
有嘴突同下巴後縮係唔係一定要搵專科
成日1516想箍牙

反而隱適美好似平番啲。
預幾錢?

智慧齒一路都收
成日1516想箍牙

反而隱適美好似平番啲。
預幾錢?

智慧齒一路都收

但係無堂,收完可能要等一年都未必有得剝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞