LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
箍左牙兩年
個窿仲未拉埋
橡筋成日攝住啲嘢食 好煩呀
同埋拉橡筋拉到粒大牙好痛

我都係兩年都未埋窿 去到第三年先埋曬 依家仲有三個月就拆 箍成三年半真係好漫長 知道就拆心情好興奮但又有d唔捨得

箍之前以為兩年就搞掂
港島區有無推介? 香港仔 堅尼地城個啲

堅尼地城我搵曾醫生箍

我都想去曾醫生到箍 你可唔可以做我介紹人?

Ok 你留個tg 我加你

唔該巴打
https://t.me/Cc0213
請問有冇巴打搵過鄧幹耀箍牙?
邊度洗牙好又唔貴

我住荃灣
箍左牙兩年
個窿仲未拉埋

我都係兩年都未埋窿 去到第三年先埋曬 依家仲有三個月就拆 箍成三年半真係好漫長 知道就拆心情好興奮但又有d唔捨得

箍之前以為兩年就搞掂

我個醫生都話年半至兩年,
但係我自己就預2年-2年半
咁耐都埋唔到窿嫁咩?
我以為傳統半年至一年就埋到窿。
有冇巴打知mock完牙要流幾耐血絲同痛幾耐
岩先睇完,個醫生終於講就拆得

箍左4每半喇
有冇巴打知mock完牙要流幾耐血絲同痛幾耐

你講智慧齒定前面啲小臼齒?
正常剝完牙咬棉花30-45分鐘 (唔可以超過一個鐘),
吐咗舊棉花之後,如果小小血就應該無事。
有血要吞落肚,愈吐會愈多血。
有血唔停就再咬棉花,時間同上。
我一次過剝4隻小臼齒,驚發炎所以食咗一日消炎止痛藥。
麻醉過咗之後無痛過。

箍左4每半喇

恭喜
要記得聽話戴固定器呀
我倒及牙,同埋好似有智慧牙打橫生。
有無邊度箍牙,剝牙唔太貴又手勢好?

有朋友話姚思禹間診所ok。

堅尼地城我搵曾醫生箍

唔該巴打

想問巴打 曾醫生由consult到換第一個牙箍覆診用左幾錢 窮學生要早下錢先 同埋追過下post 應該要剝牙 thanks bro

堅尼地城我搵曾醫生箍

唔該巴打

想問巴打 曾醫生由consult到換第一個牙箍覆診用左幾錢 窮學生要儲下錢先 同埋追過下post 應該要剝牙 thanks bro

我見網上好多人講 dr Nicholas 好,有無人試過?

我就係dr yiu到箍 好出名 連去剝牙醫生都話佢好有地位
亦都係我consult幾間入面收得最貴
lm
啱啱箍完一年牙
但係個固定器唔緊
仲要好似鬆鬆地
是咪正常架

我見網上好多人講 dr Nicholas 好,有無人試過?

前排曾醫生個女朋友/老婆係各大討論區出盡力發文,
連登都有好幾個人俾佢吸引咗去嘅。
如果唔反感打手,曾醫生應該本身係ok掛,
我無去過唔清楚,不過有幾個巴絲都話唔錯嘅。
想睇打手點打廣告可以追下集中帖6。

我就係dr yiu到箍 好出名 連去剝牙醫生都話佢好有地位
亦都係我consult幾間入面收得最貴

箍得好又負擔到就值啦
箍左牙兩年
個窿仲未拉埋

箍之前以為兩年就搞掂

咁耐都埋唔到窿嫁咩?

你而家箍左幾耐?

箍左4每半喇

因為事要箍咁耐

箍左4每半喇

因咩事要箍咁耐
箍牙箍到甩左10鳩幾隻牙
https://lihkg.com/thread/470075/page/1?ref=ios

箍左牙兩年
個窿仲未拉埋

箍之前以為兩年就搞掂

咁耐都埋唔到窿嫁咩?

你而家箍左幾耐?

我箍咗就黎4個月,
星期六就去見醫生
箍牙箍到甩左10鳩幾隻牙
https://lihkg.com/thread/470075/page/1?ref=ios

單嘢勁恐怖,
但係箍牙有咗咁多年,
真係第一次見
想問下有無箍傳統既巴絲用電動牙刷?如果有可唔可以講埋係邊隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞