LIHKG箍牙集中討論區7

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
我依家係中環一間做緊隱適美$38000,但唔包mok牙、洗牙同固定器。我連埋mok牙42000 ,下星期倒牙模。consult完決定即做就唔洗consult費用。如果你做既話寫我做介紹人會減我價 可以同你share返減左我既價

邊位醫生? 羅?
整牙睇新聞系列
完全記唔到數到第幾個

涉賣廣告 女牙醫判專業失德

【本報訊】註冊女牙醫游舜華被投訴,指她在08年12月及09年1月,分別在免費報章《am730》及壹蘋果健康網站賣廣告,透過介紹其診所提供的「電腦導航微創植牙」技術,招攬生意。牙醫委員會昨日就投訴進行聆訊,裁定游專業失德,刊憲譴責。

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20110805/15495615

自己諗啦巴打

佢衰賣廣告姐,咁講阿曾醫生都有人幫佢做打手啦。
無人去牙醫委員會投訴姐。

樓主或者巴打可能好包容"賣廣告"
但比牙醫委員會裁定得做專業失德
咁就唔係咁少事啦

至於那位疑似打手因為係第三者幫醫生宣傳
所以唔一定構成遺規
巴打可以照程序作投訴其實
我不嬲贊成跟程序對付呢d人
反正香港仲有咁高規格 應該好好享用

要書面投訴,好麻煩所以無搞
牙醫好似係可以有限制地賣廣告,
詳細我唔記得咗,你有興趣可以上網搵下,
而個打手如果係屬於醫生親人或者職員,
相關言論就會令牙醫犯咗專業守則。

唔好意思,我無包容任何人賣廣告,
只係牙醫賣廣告係犯咗專業守則嘅規則,
所以被判專業失德,
同佢個人操守應該係兩回事,
正如前幾頁都有人過個曾醫生其實幾好人咁。

你覺得大事就大事啦,我唔再回應了。
新黎報到
岩岩consult完專科
佢話我唔岩箍牙 唔幫我做
好撚sad

牙腳太短唔適合箍,
定你個問題要做正顎手術先解決到?
有無人知菲臘牙科幾時再收教學病人

你講緊箍牙?
好似幾年都無收教學病人,
係今年7月時搞過同港大專科診所合辦嘅箍牙項目。
我估今年應該唔會再有?!

唔係掛

你可以得閒去佢官網睇下嘅,
之前合作計劃都有係官網度擺出黎。
整牙睇新聞系列
完全記唔到數到第幾個

涉賣廣告 女牙醫判專業失德

【本報訊】註冊女牙醫游舜華被投訴,指她在08年12月及09年1月,分別在免費報章《am730》及壹蘋果健康網站賣廣告,透過介紹其診所提供的「電腦導航微創植牙」技術,招攬生意。牙醫委員會昨日就投訴進行聆訊,裁定游專業失德,刊憲譴責。

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20110805/15495615

自己諗啦巴打

佢衰賣廣告姐,咁講阿曾醫生都有人幫佢做打手啦。
無人去牙醫委員會投訴姐。

樓主或者巴打可能好包容"賣廣告"
但比牙醫委員會裁定得做專業失德
咁就唔係咁少事啦

至於那位疑似打手因為係第三者幫醫生宣傳
所以唔一定構成遺規
巴打可以照程序作投訴其實
我不嬲贊成跟程序對付呢d人
反正香港仲有咁高規格 應該好好享用

要書面投訴,好麻煩所以無搞
牙醫好似係可以有限制地賣廣告,
詳細我唔記得咗,你有興趣可以上網搵下,
而個打手如果係屬於醫生親人或者職員,
相關言論就會令牙醫犯咗專業守則。

唔好意思,我無包容任何人賣廣告,
只係牙醫賣廣告係犯咗專業守則嘅規則,
所以被判專業失德,
同佢個人操守應該係兩回事,
正如前幾頁都有人過個曾醫生其實幾好人咁。

你覺得大事就大事啦,我唔再回應了。

主要係想表達搵牙醫要小心
總之睇路啦
反正個有個平台share左咁多同牙醫有關既新聞
出來大家就自己衡量了

至於投訴牙醫程序我之前真係有睇過
(我有病態research症,好嚴重 )
巴打有需要就善用了
婆婆被迫另覓牙醫 耗巨款種牙
做牙模扯鬆兩隻門齒

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20060519/5938504

造個牙模到可以咁
我依家係中環一間做緊隱適美$38000,但唔包mok牙、洗牙同固定器。我連埋mok牙42000 ,下星期倒牙模。consult完決定即做就唔洗consult費用。如果你做既話寫我做介紹人會減我價 可以同你share返減左我既價

邊位醫生? 羅?

我個個姓黃

邊位醫生? 羅?

我個個姓黃

等我估下先 中環得兩個專科姓黃

中建大廈 定 萬年/萬邦 開來見我

點解玩隱悔btw

邊位醫生? 羅?

我個個姓黃

等我估下先 中環得兩個專科姓黃

中建大廈 定 萬年/萬邦 開來見我

點解玩隱悔btw

Rahcel wong 廢事咁打手feel麻,不過係卡佛大廈
用佢up xray來睇睇,想了解下
https://holland.pk/uptow/[/quote]
[/quote]
睇完你個個發現我啲牙突勁多
用佢up xray來睇睇,想了解下
https://holland.pk/uptow/

[/quote]
睇完你個個發現我啲牙突勁多 [/quote]
我無牙突呀,
係爆牙同咬合問題姐

應該係骨性哨牙?我都係骨性 一放鬆個口就合唔埋

唔係咁計 唔同TERMS來

合唔埋個口 原因可以係
overjet/openbite/underbite 等等,當然都可能關顎骨問題事
要照X-ray同比醫生consult
唔好自己亂估

透明粒粒51000算係咁啦

51000算係咁+1
係咪DAMONCLEAR?

唔係咁計 唔同TERMS來

合唔埋個口 原因可以係
overjet/openbite/underbite 等等,當然都可能關顎骨問題事
要照X-ray同比醫生consult
唔好自己亂估

屯門有冇好介紹?

你而家係再箍定點先
大部分情況牙齒問題都可以透過專科醫生治療到,
你睇左醫生有資料在手先再考慮

至於骨性哨牙係咪即係落骨釘就解決到,唔一定
唔好比台灣BLOG誤導,有些太嚴重要做手術既

至於箍唔箍最終決定都係錢/時間/儀容/健康(咬合OR蛀牙)問題,咪睇左醫生再諗

自己多做功課上Google了解下就個心會定D

你而家係再箍定點先

至於箍唔箍最終決定都係錢/時間/儀容/健康(咬合OR蛀牙)問題,咪睇左醫生再諗

我身邊有兩個箍前上上顎凸,箍完之後人中係平左
但放鬆嗰時個口都係合唔埋

你而家係再箍定點先

我發現自己睇漏野
你係已經箍過,sorry
又變左多幾個問題要搞清楚

有無乖乖地戴固定器先
有無同過原來既牙科醫生查詢
有無被未出來的智齒影響

51000算係咁+1
係咪DAMONCLEAR?

51000算ok啦 仲要透明粒粒 黃偉光我之前打過上去想約consult 個姑娘話booking好爆話會再打返比我 直到呢刻我搵左另一個醫生箍緊都無收過佢電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞