LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

你準備用邊種固定器呀?

膠套啦,少啲機會移位

即係類似隱適美個種?

是呀

呢隻好似要搵假牙清潔劑得閒浸下佢?
我都唔知到時用邊種固定器。
咁你等緊固定器,呢段時間係唔拆箍住?

拆了箍,用補牙料封面固定

咁記得日日帶固定器喇

今個星期先拎固定器,揀透明就係帶足全日

唔知第時有冇得揀固定器,
如果有得揀, 我應該會揀有得除落黎個隻鋼線,
好似襟用D.
留名
膠套個隻固定器勁容易爛
無戴一排之後開始移位 想去第間再箍過

Btw有無人試過金屬內箍個隻?
留名
Lm
膠套個隻固定器勁容易爛
無戴一排之後開始移位 想去第間再箍過

Btw有無人試過金屬內箍個隻?

內箍唔多醫生有做,
就算去愛康健整,
大陸材料5萬幾,進口材料8萬幾。
香港應該要10萬以上
https://youtu.be/1m7DEoLFg2I
頭半集有講箍牙,
第一個女仔箍完牙個下巴都係好兜。
不過正顎手術都真係大手術,
如果要我做會唔敢做

第2個女仔用門牙食嘢,
我反而用大牙多,
因為初期大牙墊咗嘢,
門牙咬唔埋。

即係類似隱適美個種?

是呀

咁記得日日帶固定器喇

好似襟用D.

問左牙醫,除得既鋼線包唔實機會比透明膠多少少會移位
頭半集有講箍牙,
如果要我做會唔敢做

第2個女仔用門牙食嘢,
我反而用大牙多,
因為初期大牙墊咗嘢,
門牙咬唔埋。

會墊幾耐其實
好唔舒服
又唔記得問個牙醫?

是呀

咁記得日日帶固定器喇

好似襟用D.

問左牙醫,除得既鋼線包唔實機會比透明膠多少少會移位

但係膠好似好易爛
2年後再算
頭半集有講箍牙,
如果要我做會唔敢做

第2個女仔用門牙食嘢,
我反而用大牙多,
因為初期大牙墊咗嘢,
門牙咬唔埋。

會墊幾耐其實
好唔舒服
又唔記得問個牙醫?

我墊大牙無唔舒服喎,
可能個個醫生做法唔同。
我個隻醫生話啲材料會慢慢甩,
箍緊第5個月,啲材料都未甩哂
聽日準備去林x波consult,有冇咩要注意?
頭半集有講箍牙,
如果要我做會唔敢做

第2個女仔用門牙食嘢,
我反而用大牙多,
因為初期大牙墊咗嘢,
門牙咬唔埋。

好耐之前有分享過有線既節目
入面有個男仔又係下巴兜起左
結果佢選擇左開刀
效果唔錯
雖然康復期好難捱

點解我會提議大家前幾日睇無綫個節目
係因為我聽到佢話有專家講解到底係咪個個人都適合隱適美
但係我太忙無睇到
有無巴絲睇左可以同大家分享下
頭半集有講箍牙,
如果要我做會唔敢做

第2個女仔用門牙食嘢,
我反而用大牙多,
因為初期大牙墊咗嘢,
門牙咬唔埋。

好耐之前有分享過有線既節目
入面有個男仔又係下巴兜起左
結果佢選擇左開刀
效果唔錯
雖然康復期好難捱

點解我會提議大家前幾日睇無綫個節目
係因為我聽到佢話有專家講解到底係咪個個人都適合隱適美
但係我太忙無睇到
有無巴絲睇左可以同大家分享下

其中一個女仔有磨牙習慣,
所以醫生唔建議佢箍隱形。
同埋講隱適美訂啲牙套返黎,
啲牙郁動可能會有誤差。
最後都係話問番牙醫
我都係睇咗前半集,後半集好似講牙齦問題。
就黎第3日啲牙食嘢都味用到力,仲係覺得好軟,係咪正常

正常呀,
我第一個月第7日先勉強忍住咬到嘢食。

正常呀,

頭個幾日都係食流質嘢,好難頂,成日好餓。

正常呀,

唔好睇少流質嘢,食雪糕都可以食到滯
或者你去超市搵下有冇薯蓉食啦,
2隻蛋蒸水蛋其實都飽飽地,唔夠就加多啲嘢。

正常呀,

忍到食得返野就即刻去食放題
覆完診同大家一樣食緊流質嘢
次次食唔到嘢個幾日就特別易肚餓
咩都想食
新手留名學野

正常呀,

唔該你,放學去睇下

正常呀,

忍到食得返野就即刻去食放題

到食到嘢時, 咀嚼時間耐左好多.
無乜心機食太多.
箍緊第5個月已經瘦咗10磅
(以前成日食放題, 上箍後先食得一次)

正常呀,

唔該你,放學去睇下

薯蓉搵唔到你就買水蛋/豆腐返屋企蒸啦,
馬玉山有D糊類/粥都好方便.
再唔係可以去隔離iherb帖, 睇下你敢唔敢搵人搭單買薯蓉.
有隻薯蓉好有薯味, 淨係加水都已經得.
想好味D就加牛油加奶加調味料咁.
薯蓉自己都已經食左2包. 食緊第3包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞