賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
Owden好似係masunaga廠代工
拎過上手撚
手工係幾紮實
無聽過呢個韓國牌子
同埋1680鈦鏡架好多選擇

遠視200大牌子鏡(Zeiss)都係千零蚊倒
唔該巴打 我今日周圍行過 YUICHI TOYAMA, OWDEN 有都好少款
我最想要就DUH 但直頭未揾到 有無巴打知道邊到有入 我見得代理公司 無眼鏡鋪名
巴打們有無好介紹 有入哩三款既眼鏡鋪
Duh我見warehouse有post,您可去佢地fb 問,要就pm我,我識人喺入面做可以平少少
Yuichi Toyama 我找到
記得用水同靚眼鏡布
近視無啦啦淺左50度,係咪唔正常 上一次驗眼係一年前左右
好阿 唔該晒巴打
咁我下星期去先 可以點PM你
我追左4個POST知巴打你有賣 我都想幫巴打買 但我港島撚 真係好遠
250度散光 + 500度近視 +rayban眶 +變色鏡
有咩鏡片介紹 budget 3000
港島的話去cwb VC或者specstore望下啦

換左金子 放舊個副masunaga

Masunaga 光輝007 95%new $600
T.me/cdhjkj
Spec store 店長較眼鏡好細心的
其實深散光好多鏡都會貴一截
Essilor 超薄應該做到

鏡片嘅嘢日新月異,唔上吓堂真係答唔到咁多巴絲嘅詢問
請問巴打覺得Zoff 如何
學生哥表示想配副平價眼鏡戴
我配左未拎
不過都幾貴
佢鏡片唔算平
同埋呢 我配個時佢拎個鏡片我睇
我見到係大陸野
即刻心裡一沉...
有無人知佢係咪真係大陸鏡片
巴打們 如果我近視150 200 散光100
但我份工要對電腦10個鐘以上 建唔建議配藍光?
或者有乜好介紹 最緊要想戴左個feel舒服
第一 zoff 唔係賣平價, 係賣款多,轉款密,價格透明
第二 溫洲惠洲都出好多鏡片,即使Hoya 都有條副線stellify係廣州造
防藍光鏡係咪真係有用?
我本身4百幾差唔多500度近視, 大約100度散光
配左副Zeiss 1.67 DVP 防藍光
但我見好多都話4百幾度配1.6 就夠
而家咁會唔會無咁好架?
如果經常覺得電腦螢幕太光會有用
前提係唔需要執相同對色版
其實Zeiss DVP防藍光 色偏問題係咪無一般牌子咁嚴重?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞