賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
有無眼鏡鋪推介?
最好新界/九龍鐵路沿綫

Pm
有無眼鏡鋪推介?
最好新界/九龍鐵路沿綫

Pm

同求 我一出汗副眼鏡就成日冼落黎 想換過副
巴打有冇新界東既眼鏡鋪介紹
有邊隻鏡片係防藍光而且冇色差 喺egg配左副但好黃
想問問blackzsmith d水準得唔得
我見佢最近有promo 買框送鏡

同問,成日見到廣告,the one間舖行左個圈先搵到

藍光實有色差
要好點就4k br

藍光實有色差
要好點就4k br

巴打我pm左你

Egg嗰啲比起呢啲係咪黃好多
想問巴打會唔會知圖入面呢副超嘅資料 咩牌子咁
我想問下巴打

假如人生得一副眼鏡
你會揀邊副

你當一萬蚊樓下

我自己就999.9既m37玳瑁色

一定係ic berlin
前幾日比我坐到灣哂
搞一搞又帶到

佢隻鋼真係不得了
聽朋友講hoya有分日本廠同泰國廠,請問點樣分別到?同埋,唔同廠,品質有冇唔同?
啱啱去左視光師巴打到配眼鏡 好nice好細心
有無咩美國hand made眼鏡推薦?
Hoya 正廠全系列泰國製造,除1.55變色之外,呢隻同stellify一樣廣州造。
前幾日驗眼.左眼散光:250度 右眼散光:100度, 駛唔駛配返眼鏡戴? 個視光師話唔渣車影響唔大.
我近視得50度..平時睇野冇問題. 夜晚隻眼易攰. 唔戴眼鏡散光會唔會好易惡化?
樓主 我有近視同散光 邊度配眼鏡平?

因爲出街戴cons 屋企先戴眼鏡 所以唔睇款 有無可能$400以內買到
深散光就難
二百散光內就可以
想問太古zoff係用咩鏡,官方無寫
買左眼鏡先留意到呢個POST, 蠢左

戴六年冇換眼鏡, 本身自己直覺Feel到自己散光加左, 但唔知加幾多, 就急急腳去買眼鏡

六年前副眼睛(近視):

右眼 625 散 125
左眼 350 散 125

依家配左果副:

右眼 625 散 175
左眼 350 散 200

鏡片係 ZEISS 1.67 Finished SV Asp DVBP Coating

點解咁心急買係因為唔想散光再加落去, 因為覺得散光真係好困擾自己 寧願近視加都唔想散光加

睇左兩個post覺得自己應該冇買錯, 因為成日要係低光環境下工作, 同埋要長期接觸螢幕, 閒暇既時候會成日睇書, 同埋睇大量校對文字(即係專登較細個版面比例方便睇晒成版), 對眼真係好重要, 所以同個視光師講塊鏡一定要high spec. 小小, 等自己個散光唔好再加得咁勁 佢應該都冇介紹錯我掛?

題外話, 除左環境要光猛D之外, 散光唔想再加得咁勁, 有咩要注意
巴打你好, 有啲問題想請教
1. 我而家戴緊 Oakley OX8033 CROSSLINK, 想配全視線鏡片 (近視唔過300 加少許散光), 請問邊度配較平?
2. 戴 one day acuvue cons 時, 一望mon 就會頭暈, 睇電視嘅距離就好少少, 請問係咪 cons 的問題?
眼鏡舖入貨經甚麼渠道呢? 除左一D名牌之外
好似EGG 都有D冇牌字既眼鏡 那這些貨源和大牌是否同一貨源呢? 香港有批發嗎? 可否透露下🙏
Moscot呢個牌子有無可能做到$1380呢個價呢?
因為睇d online shop聲稱真野又賣到咁平
蔡司Digital Lenses 三千幾蚊係咪正常價?
唔緊要啦
蔡司都唔比得太多
頂龍八折
Vc 獨家
要pm me
想開眼鏡鋪冇network真係勸你唔好制....
一找不到牌你就坐起度

仲有
你要知egg係88集團
佢有廠support
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞