賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
問巴打..最近係EGG 買左副新眼鏡..

我左眼650度 , 右眼575度, 散光大約100-150左右

1.74 ($1200) + 藍光 (600) , 框 $580 , 共2380

點知出黎副眼鏡勁厚,都算 ....睇野勁反光...係內外睇野都係勁多藍班點

睇野變形.. 望地下距離感唔同左, 望近野會近左好多, 仲會頭暈 , 想嘔

到底係咪職員唔專業? 定係咩都唔識水左我?
利申: 已經戴左3日, 帶到隻眼勁唔舒服... 當初條友同我講我個度數配1.74鏡片有幾厚到, 佢話大約有4mm到..點知出黎厚到仆街..
有冇啲框係可以冇咁深鼻托印
你SURE係174?
174加藍光做1800 其實幾平
佢話係1.74 但我見好厚 唔似1.74 可能1.67都冇

點樣分係咪1.74?
係外國想換眼鏡 攞番張眼鏡88嘅eyes prescription 睇
R:sph -525 cyl:-225 axis:275
L: -500 -250 1

想問下axis正唔正常? 以我所知最高去到180? 同埋左右axis點解差咁遠

因為係上網買 所以唔係好識填
想問下藍光鏡平日生活帶有無問題?
見有人講話反光有波紋之類

因為毒L 經常對住手機同電腦
想配個藍光鏡

如果自己有框,有無邊間介紹配鏡片?
貴少少唔緊要
依視路單非1.67 八百几,有冇中伏?
鏡Apollo 雙球面。二千有沒伏
咩指數
巴打rayban 宜家都有自家近視鏡片?1.67 rayban 做, 話有marking, 質素知唔知? 佢鏡架750, 鏡片18xx
想問下樓主巴打

假如想用zeiss $1500左右有咩推介
另外就係邊隻鏡睇野既顏色係最近實物?

我左右散光150 想配副睇野同唔帶眼鏡一樣 單純清啲 唔想放大/縮小
想搵連鎖店配
有信心啲
polyvision 定 88抵
Dvp都係偏黃
咁大牌子你預左食水深....
back office, 廣告, 要燒錢...
建議零售價$1580
你講緊太陽眼鏡?
幾多mm ? 要拎chart 度,如果你瞳距窄,框大1.74都會厚
btw,我唔係樓主 都係做有關行業, 答得到盡量答
啱啱去眼鏡88問hoya 1.67要$1696
700近視100散光咁
想問下其他街舖會大約幾錢
預budget1500左右
想買防藍光鏡片 淺度數
有無推薦?
斷咗鏡臂
有冇地方可以淨係訂個新臂配返?
Tg 我
驚喜價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞