賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
想問下戴住眼鏡睇書比冇戴眼鏡易累係咪正常?
防uv coating重唔重要? 唔該
想問下lindberg 框配鏡片係咪大部分店都得? 有無話一定要配特定鏡片🤔?
如果三百度近視,
但戴副二百度既鏡片會唔會戴壞眼?
因為戴低d度數好似冇咁攰
想問下lindberg 框配鏡片係咪大部分店都得? 有無話一定要配特定鏡片🤔?

其實車精工間廠買左lindberg部機車
好準
有須要可tg我
如果三百度近視,
但戴副二百度既鏡片會唔會戴壞眼?
因為戴低d度數好似冇咁攰

睇你戴低幾度
太低你咪眼會傷
720近視
120散光

配咩鏡好? 有無可能會有鏡片可以少d圈?

另外咁深近視係味配細圓框好d?
試話配大框d人話我隻眼變左型同好厚

720近視
120散光

細圓框perfect
另外 手雙非球面改善個變形 少d縮
700幾近視
太約 250 散光

想防藍光 同盡量薄d
太約鏡要幾錢度
700幾近視
太約 250 散光

想防藍光 同盡量薄d
太約鏡要幾錢度

傳統個隻藍光唔貴
1.67都係700內
700幾近視
太約 250 散光

想防藍光 同盡量薄d
太約鏡要幾錢度

傳統個隻藍光唔貴
1.67都係700內

如果 想再薄d 同鏡片 無咁黃又要貴幾多左右
700幾近視
太約 250 散光

想防藍光 同盡量薄d
太約鏡要幾錢度

傳統個隻藍光唔貴
1.67都係700內

追左post
hoya 好似好多巴打推
係咪又貴少少?
700幾近視
太約 250 散光

想防藍光 同盡量薄d
太約鏡要幾錢度

傳統個隻藍光唔貴
1.67都係700內

暫時冇
一係1.74全視線
720近視
120散光

細圓框perfect

雙非球面?1.74係咪最好?
係咪會少d圈?
720近視
120散光

細圓框perfect

雙非球面?1.74係咪最好?
係咪會少d圈?

爭都幾遠
600度近視,冇乜散光,配祭司玻璃鏡大約幾錢?
600度近視,冇乜散光,配祭司玻璃鏡大約幾錢?

配膠片可以嗎

其實車精工間廠買左lindberg部機車
好準
有須要可tg我

Thanks 巴打, 其實我身處外國, 睇中左副lindberg 框(acetanium) 但係度配鏡佢話要2千幾for lens, 同佢話只可以配特定鏡🤔 因為黎緊11月我會返hk 諗緊hk 配鏡會唔會平d..

p.s. 近視近1000, 散光好似唔到200
有冇巴絲買過NobrandNoname既眼鏡,有日行k-11見到d款好靚,想買去配鏡片,唔知質素點
終於買左Emily 鏡框 真係同出面眼鏡鋪見個啲好唔同
啲料靚同實淨好多

買框個陣佢有四間配鏡既推薦
巴打係咪屯門個間?
想問下鏡啲價先 一邊750 一邊550 連百幾度散光
鏡1.74 雙非幾多錢 配埋藍光係咪要一個double
佢推薦我銅鑼灣個間配 個間會唔會食水深啲?
啲料靚同實淨好多

巴打係咪屯門個間?

你呢個度數1.67就夠
1.74光學品質冇咁好又唔會薄好多
留個名學下野先

由細到大淨係識delux
啲料靚同實淨好多

巴打係咪屯門個間?

你呢個度數1.67就夠
1.74光學品質冇咁好又唔會薄好多

竟然 我講呢個度數出黎個個都叫我配1.74
想鏡面無咁多個圈 整到對眼變哂型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞