賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
想問邊到可以維修眼鏡?收錢都ok

點維修法
高登巴打視光師
你個度有無賣呢隻RB框?
係咪要跟佢個零售價賣?
https://www.ray-ban.com/hongkong/zh/eyeglasses/RX5296D%20MALE%20004-rb5296d-%E9%BB%91%E8%89%B2/8053672014952?category_Id=318332
去邊度配眼鏡好

最近想換眼鏡了

對上一次係polyvision 配

埋單2千幾

想配返副1000樓下算

so many budget already
高登巴打視光師
係咪要跟佢個零售價賣?
https://www.ray-ban.com/hongkong/zh/eyeglasses/RX5296D%20MALE%20004-rb5296d-%E9%BB%91%E8%89%B2/8053672014952?category_Id=318332

當然有巴打價
TG ME
想換眼鏡

6-700度近視
150同250散光

有冇鋪頭介紹
想換眼鏡

6-700度近視
150同250散光

有冇鋪頭介紹

tgtg

我新多左個九龍fd
巴打我想配HOYA
唔需要防藍光同全視線
想耐用同輕D...
BUDGET 1500-2000
去大鋪驗眼係咪最穩陣??
之前去屋村細鋪唔識野配左瑞士寶防藍光
唔知佢係咪幫我配得衰...睇近野好辛苦...
巴打有咩建議?
巴打我想配HOYA
唔需要防藍光同全視線
想耐用同輕D...
BUDGET 1500-2000
去大鋪驗眼係咪最穩陣??
之前去屋村細鋪唔識野配左瑞士寶防藍光
唔知佢係咪幫我配得衰...睇近野好辛苦...
巴打有咩建議?

框自備
想問邊到可以維修眼鏡?收錢都ok

點維修法

同問,最好影張相上來研究吓
未配過眼鏡
想問下係咪求其walkin眼鏡店已經可以幫你驗眼配鏡?
爸打 我都係港島東人 成日經太古 想問下$4000配手造眼鏡加防藍光鏡有無推介 同埋上木 眼鏡倉買食水深唔深 買唔買得過
高登巴打視光師
係咪要跟佢個零售價賣?

當然有巴打價
TG ME

巴打,想搵你配副鏡
請問你TG係咩?
高登巴打視光師
係咪要跟佢個零售價賣?

當然有巴打價
TG ME

巴打,想搵你配副鏡
請問你TG係咩?

搵到,自膠
22歲入行好唔好搵
22歲入行好唔好搵

咩位先
未配過眼鏡
想問下係咪求其walkin眼鏡店已經可以幫你驗眼配鏡?

留意返香港是有光師發牌制度的,請找持牌視光師(最好是第一部分註冊視光師)驗眼
爸打 我都係港島東人 成日經太古 想問下$4000配手造眼鏡加防藍光鏡有無推介 同埋上木 眼鏡倉買食水深唔深 買唔買得過

4000除咗Dita/TB之外都夠晒budget連片了
無錢賺就呃您嘅,不過日本手造架因為紙水跌要盡量跟日本價(尤其是金子),都唔可能好似d 無牌子嘢咁mark up 五六倍賣
呢兩間我都識,都唔錯嘅,都係賣正貨
想問下 我有鏡框想配鏡片 大約幾錢到?
我要求唔高架咋
因為帶開con 有時候對眼好攰
求介紹 新西人
我要求唔高架咋
求介紹 新西人
我要求唔高架咋
求介紹 新西人

Tg 我吧
請問 TOKAI 既鏡片好唔好??
最近去左日本旅行順便配眼鏡, 我本來諗住配HOYA鏡...

可能因為溝通不良, 而家收到貨係TOKAI 鏡片
我要求唔高架咋
求介紹 新西人

同問
請問 TOKAI 既鏡片好唔好??
最近去左日本旅行順便配眼鏡, 我本來諗住配HOYA鏡...

可能因為溝通不良, 而家收到貨係TOKAI 鏡片

東海鏡片,唔錯咖,巴打果對咩級數?
我要求唔高架咋
求介紹 新西人

同問

用平版Hoya
三幾百
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞