賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
已經決定左星期六上大陸jins配

大陸

香港有冇推介

就嚟開zoff
太古城
新界西可找我

太古城邊間無追POST

Zoff 幾時開.
我同太太都想配眼鏡
做野多數都曬想戴太陽眼鏡 但我有近視又唔戴con 唔想2副鏡换黎換去同用全視線
有無咩推介
利申: 粗戴同幾大汗 近視ard 200度

平就好了
睇中副Silhouette URBAN LITE黑色方型框,350度近視,舖頭話配Hoya防藍光1.6鏡夾埋2400,請問係咪正常價錢?
睇中副Silhouette URBAN LITE黑色方型框,350度近視,舖頭話配Hoya防藍光1.6鏡夾埋2400,請問係咪正常價錢?

詩樂差唔多啦

請問店家有無講hoya鏡片係咩系列?
Thom Browne $6xxx 值唔值

細聲講您知外國唔駛呢個價
不過手工+品牌,平極都要四五千

其實同Oliver peoples, eyevan7285, bj collection 金子依啲牌子造功上分別大唔大?
人地都係日本手造點解會貴一倍

Thom Browne 呢個品牌嘅地位加埋Dita本身都係走奢華路線
老實說不同日本手造鏡架之間造工差異不算明顯

似steplifly
有冇眼鏡舖推介

搵視光師巴打啦
雖然都有巴打幫襯過我,不過我公司折揸得緊,所以不在此賣廣告了
有冇興趣拍片教人

好似Bob叔同蕭叔叔咁唔出樣is OK,但個問題係有咩好教

大陸

香港有冇推介

其實巴打係要平定係點樣?因香港選擇不會少,驗配比大陸有信心,如果目標係幾百蚊鏡架連鏡包埋眼睛檢查,香港也不難
Dita既眼鏡如何

手工講究,靚料
不過其實Masunaga 平d但一樣具備以上元素,所以....

Dita絕對係Fans向的高端眼鏡品牌
日本手造眼鏡3,4千一副 可能唔止
貴係邊到?

簡而言之:
手工,用料,耐用度,仲有量少
其實框定鏡重要啲?
點解啲人可以買幾千蚊鏡 用幾百蚊框
一爛左咪收皮

如果以改善視力為眼鏡的主要功用,一定係鏡片重要。倒過來講鏡片花咗眼鏡一樣用唔到。
P.s. 幾百蚊架都可以好襟用
巴打 我兩隻眼差300度 戴得好辛苦 點好

兩邊度數不同應不會是不舒服原因,位置或度數不對應是主因,要去眼鏡店檢查吓
做野多數都曬想戴太陽眼鏡 但我有近視又唔戴con 唔想2副鏡换黎換去同用全視線
有無咩推介
利申: 粗戴同幾大汗 近視ard 200度

唔嫌老土嘅話用flip clip啦唯有

大陸

香港有冇推介

就嚟開zoff
太古城
新界西可找我

太古城邊間無追POST

太古城Zoff, UA樓下
P.s. 喺附近做,都留意緊會點影響呢區眼鏡店嘅生態
有冇眼鏡舖推介

搵視光師巴打啦
雖然都有巴打幫襯過我,不過我公司折揸得緊,所以不在此賣廣告了

其實都係想幫大家咋
唔係hard sell
不過我遲d都出來打工
少落鋪
Thom Browne $6xxx 值唔值

有幅711
幅眼鏡真係幾輕。但硬係覺得眼鏡右邊既腳特別貼住個頭,唔知係咪特登。鼻樑位帶完都係一定會有印,定唔知本身係我有問題

大陸

香港有冇推介

就嚟開zoff
太古城
新界西可找我

太古城邊間無追POST

太古城附近有一牌開嘅舖?

大陸

香港有冇推介

就嚟開zoff
太古城
新界西可找我

太古城邊間無追POST

太古城附近有一牌開嘅舖?

似steplifly

冇問清楚,佢報鏡片800蚊。
我成日對電腦手機,而且唔太細心易整花...
應該配咩牌子同型號既鏡片好?配唔配藍光好?
係咪hoya 夠硬浄?
$1000~$5000 可唔可以高中低推薦吓,thanks
借問兩隻眼視力差距越黎越大,可以點改善
1.6 Hoya 藍光 VG幾錢左右
其實巴打知唔知隱形眼鏡批發邊到攞度
想做隱形眼鏡生意仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞