賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
依排想換眼鏡,係唔係有巴打做眼鏡舖

大西北可找我
銅鑼都有介紹

樓主就康怡

康怡邊間

最新開果間
已自爆勿起底
我有選擇困難症....
入到鏡頭簡好耐都簡唔到框

都要合眼緣嘅....
慢慢揀啦
想問下啲眼鏡濕紙巾邊度有得買

U mean this one?各大眼鏡店有售
係眼鏡88 配左副眼鏡

漸進鏡+全視線+HOYA 1.76+加個普通平框

3k2 左右,D同事個個話我買貴左,其實係唔係

Hoya 無1.76,最薄果隻1.74
大chain一般折少d, 當買個保養同安心
另Hoya 建議零售價如下:
正post留名

吉之島10蚊店有
依排想換眼鏡,係唔係有巴打做眼鏡舖

大西北可找我
銅鑼都有介紹

樓主就康怡

康怡邊間

最新開果間
已自爆勿起底

博x?
如果想買個框 around $2000 有冇咩推介

手工架
歐洲架?
要多d料

手工架
歐洲架?
要多d料

手工架會唔會比較好 想配返副靚d quality 好d既返學帶

手工架
歐洲架?
要多d料

手工架會唔會比較好 想配返副靚d quality 好d既返學帶

想輕D係咪應該揀TITANIUM/ LIGHT RAY之類果D?
lindberg mykita果D買唔起,有無D $2000左右,平價抵玩推介
想問防藍光冇度數嘅眼鏡係咪個鏡片會偏黃?

手工架
歐洲架?
要多d料

Around $2000 好多選擇
Bj classic 有d款都係差唔多價錢
我自己鍾情日本嘢

銀河英雄傳說竟然搵大陸人拍真人版,有無搞錯!

手工架
歐洲架?
要多d料

我自己鍾情日本嘢

邊個做你

手工架
歐洲架?
要多d料

我自己鍾情日本嘢

Bj classic d款幾好 如果買去new black optical好唔好
Bj classic 我都拿到

呢d勁似lindberg
最近想換眼鏡
近視 6百幾度
散光應該一百樓下
框連鏡Budget 2千蚊
做到D咩鏡?
副眼鏡繞著耳仔個臂位生銹可以點搞?

因為個位本身係用膠包住

早兩個月拆開嚿膠見到生晒銹

而家隔幾日就用紙巾抹下入面

有冇方法可以令佢唔好再銹落去?

Btw想問下Rayban係咪全線有保養?如果係嘅話,我呢個case拎返去眼鏡鋪想整/換副新有冇問題?

Thank you 巴打
我想問下較鼻托嗰個尖鼻鉗有冇啲專業啲嘅唔會刮花個架
個架話貴唔貴都要2千幾蚊, 一夾落去即刻花左撻

U mean this one?各大眼鏡店有售

thx, 巴打
我淘寶搵到啦, 400張99蚊人仔好抵玩
副眼鏡繞著耳仔個臂位生銹可以點搞?

因為個位本身係用膠包住

早兩個月拆開嚿膠見到生晒銹

而家隔幾日就用紙巾抹下入面

有冇方法可以令佢唔好再銹落去?

Btw想問下Rayban係咪全線有保養?如果係嘅話,我呢個case拎返去眼鏡鋪想整/換副新有冇問題?

Thank you 巴打

其實照你咁講就可能係你汗大
不如從根本出發
定期清潔好眼鏡
最近想換眼鏡
近視 6百幾度
散光應該一百樓下
框連鏡Budget 2千蚊
做到D咩鏡?

1.67 性價比高
HOYA 有隻平LINE 幾百元有交收

另外框太多選擇
巴打巴打
我150度近視無散光...
做咩鏡好??厚 薄 球面 非球面

1.6 個折射率已足夠
而家呢副戴左2年要換
500度近視300度散光,鏡片點揀好

如果想配多副屋企粗用,有晒驗眼紙, 淘寶買有冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞