賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike

Hoya VG 抗刮最好
睇近視度數來決定,深就買折射率高嘅

明白, 本身都諗住配返Hoya vg, 貪佢框爛都未花
不過噚日走去問88配鏡片幾錢, 佢第一句就答我整爛唔賠
而家頭痛唔知邊到配好

您副咩手造架?
大chain未必識搞,見過泰八郎都烘燶

恒眸作 T265

搵D做開手造架嘅公司做啦
Celluloid唔係個個識較,尤其是臂位,較到起晒角嘅又見過,燶咗搏個客睇唔到比返佢嘅又見過

小弟願意效勞
利申
做開溥儀

最慘係出咗事先想搵我,可以點?砂紙加孖星囉

眼鏡拋光都有巴打問過,近排見facebook開咗一檔專做種鼻托同拋光嘅,其實手造架好多嘢都可以維修,所以我自己都鍾意

為免誤會,我講緊出面比人整衰咗鏡架嘅客
利申+賣廣告 :新舊公司都有幫客做翻新,斷front part 都整過
請問oakley hyperlink 0851配apollo鏡200近視50散光
1250$貴唔貴

巴打你都唔知睇漏左我個問題

Sorry, 因我無賣Oakley Hyperlink,唔知公價幾錢
籠統來講Apollo 1.56 MC 現成片賣街不超過$400

thx

而家頭痛唔知邊到配好

您副咩手造架?

恒眸作 T265

Celluloid唔係個個識較,尤其是臂位,較到起晒角嘅又見過,燶咗搏個客睇唔到比返佢嘅又見過

小弟願意效勞
利申
做開溥儀

眼鏡拋光都有巴打問過,近排見facebook開咗一檔專做種鼻托同拋光嘅,其實手造架好多嘢都可以維修,所以我自己都鍾意

為免誤會,我講緊出面比人整衰咗鏡架嘅客
利申+賣廣告 :新舊公司都有幫客做翻新,斷front part 都整過

好的, Thanks 巴打

而家頭痛唔知邊到配好

您副咩手造架?

恒眸作 T265

小弟願意效勞
利申
做開溥儀

雙星磨砂?
剛好做了一個維修
孖星模型砂紙1200號+拋光膏粗目/細目
P.s. Lindberg 呢個系列個頂位都幾易崩
有冇咩眼鏡鋪值得推介
有冇咩眼鏡鋪值得推介

我果間同視光師巴打果間

講笑,巴打您係想驗眼配鏡,擔心驗配,定想搵平價,定係希望多款?
有冇咩眼鏡鋪值得推介

我果間同視光師巴打果間

講笑,巴打您係想驗眼配鏡,擔心驗配,定想搵平價,定係希望多款?

我想配塊靚啲嘅鏡 budget 大概最平幾多錢起 同埋想搵ray-ban 圓框嗰啲款 香港係咪間間都咁貴
剛好做了一個維修
孖星模型砂紙1200號+拋光膏粗目/細目
P.s. Lindberg 呢個系列個頂位都幾易崩

啲N.O.W.甩咗支肶除咗S番上行外仲有冇計?
有冇咩眼鏡鋪值得推介

我果間同視光師巴打果間

我想配塊靚啲嘅鏡 budget 大概最平幾多錢起 同埋想搵ray-ban 圓框嗰啲款 香港係咪間間都咁貴

用Hoya 1.6 vg
九百內
Rayban showroom 在亮視點
再比model我
香港邊到可以搵到人仔細幫我較好副眼鏡?
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘
點睇上目呢間眼鏡舖
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘

唔介意合理收費
最緊要幫我搞掂
防藍光眼鏡係咪戴得好辛苦?
車內全視線係咪堅有用,見佢比普通都貴好多下

其實你女朋友嚟配眼鏡
用番佢度數配一定claim到錢

配過反應麻麻
防藍光眼鏡係咪戴得好辛苦?

有隻新野幾白
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘

費用我唔會收
嚟到幫你睇下咩問題

Pm
點睇十九木 d框 好似幾多款下
幅linberg now 6527兩邊鏡片唔係好平衡,即係由上面望落去會見到一邊係斜d,有冇得搞
邊間配眼鏡好
點睇十九木 d框 好似幾多款下

木九十不如emily

配過反應麻麻

好在冇配 太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞