賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike

咩國家

咩國家

有冇試過遇到啲客唔知自己想買咩類型嘅眼鏡,然後問你地意見?

呢樣經常發生,dispensing optician 嘅功能就係呢樣

巴打對於dispensing optician同optical dispenser 兩個名點睇?
個Nikon Relaxsee眼鏡拎佐。感覺唔錯 平時同Jins 配好似無乜分別。夜晚明顯sharp 好多

呢樣經常發生,dispensing optician 嘅功能就係呢樣

巴打對於dispensing optician同optical dispenser 兩個名點睇?

Dispenser 聽個名諗配藥員多d
個Nikon Relaxsee眼鏡拎佐。感覺唔錯 平時同Jins 配好似無乜分別。夜晚明顯sharp 好多

應該抗疲勞

好多
其實最簡單

方面戴圓
圓面戴方
大細合適

已經好正

而家興幼臂大鏡框 其實都唔錯
無哂女仔戴無框眼鏡 皮膚白戴無框

好多
其實最簡單

方面戴圓
圓面戴方
大細合適

已經好正

亞洲人多數比啲有鼻托嘅 容易調較

鼻托一撞即變型
同埋粒膠變綠變黃

好多
其實最簡單

方面戴圓
圓面戴方
大細合適

已經好正

亞洲人多數比啲有鼻托嘅 容易調較

鼻托一撞即變型
同埋粒膠變綠變黃

隨時可以換架粒鼻托

好多
其實最簡單

方面戴圓
圓面戴方
大細合適

已經好正

而家興幼臂大鏡框 其實都唔錯
無哂女仔戴無框眼鏡 皮膚白戴無框

無框好少人載lu
自己冇近視. 但試下戴眼鏡.
1. 想問下平光鏡戴得多會唔會影響視力?
2. 你做咁耐有冇客淨要鏡框唔配鏡片?
戴出黎會唔會好怪?
Thanks

只要鏡片光學品質夠好、功能夠齊全,對眼睛只會多一重保護(e.g. 擋紫外線)
2.當然都背不少,但通常經講解後都會配返對鏡,因為真係有d怪

吹風入眼都怪
想問如果想配副實淨d既眼鏡(for踢波用,因為個人戴唔到con,過唔到插d野入眼心理關口), 巴打有冇咩牌子既眼鏡推介,唔追牌子
元朗有冇良心眼鏡舖介紹

有model未報價比你
元朗有冇良心眼鏡舖介紹

Pm
想問如果想配副實淨d既眼鏡(for踢波用,因為個人戴唔到con,過唔到插d野入眼心理關口), 巴打有冇咩牌子既眼鏡推介,唔追牌子

其實運動用愈平愈好
近大西北或銅鑼灣我有推介😆
Thom Browne $6xxx 值唔值

有幅711
幅眼鏡真係幾輕。但硬係覺得眼鏡右邊既腳特別貼住個頭,唔知係咪特登。鼻樑位帶完都係一定會有印,定唔知本身係我有問題

位置問題,有得較,唔嫌遠我可以幫您較

大西北可找我

[black][/black][member]印象中冇[/member]
巴打
想問下1000度 1.5x 散光都幾深下
淨鏡都4100係咪係算好貴
留個名先
戴眼鏡係唔遮著我個鹹濕樣
有無話咩鏡係最好?
巴打

咩牌子啊
Hoya都係標3000咋
巴打

咩牌子啊
Hoya都係標3000咋

對唔住
係1.74 牌子係essilor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞