賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
Cross link 好彎
做得靚要Nikon seestyle 超貴
想問下蔡司1.6定1.59+防藍光+全視線(no超感光)+600樓下散光哥隻鏡片幾錢左右,
想知比人水左幾多錢
小弟遠視雙眼都700幾度
配眼鏡係唔係真係次次都要2000幾蚊
我睇返張卡係ZEISS Single Vision Sph 1.5 PhotoFusion Brown
留名
左右眼近視度數相差100度
點解兩隻眼戴相同度數的con
睇野會一樣咁清晰
而帶眼鏡會一邊清一邊濛
我想開網店的 但唔知點攞貨 見到好似D大牌都係luxottica 佔大多數 但佢地網頁都冇講點攞批發

有冇人有經驗可以分享一下呢?
眼鏡開網店仲要冇network真係祝你好運
蔡司用自家變色
冇全視線了
想問下蔡司1.6定1.59+防藍光+全視線(no超感光)+600樓下散光哥隻鏡片幾錢左右,
想知比人水左幾多錢
蔡司用自家變色
冇全視線了

咁大概幾錢到呢?
我張卡寫住ZEISS Single Vision Sph 1.5 PhotoFusion Brown
想知比人水左幾多錢
想知比人水左幾多錢
我睇返張卡係ZEISS Single Vision Sph 1.5 PhotoFusion Brown

介唔介意影張卡嚟睇吓
想知你幾多度同隻鏡用咩coat
另外想問吓點解揀變茶色嘅
其實藍光鏡有冇用
點解ray-ban塊鏡片多個字樣阻住視線之餘仲咁貴
如何防止鏡片老化泛黃
Budget 6k以內,有乜嘢好品牌介紹?
要輕同襟戴
Thx

我都唔識睇, 大概知散光高過200, 要用高一級ge鏡片, 咁樣又要貴幾百。

之前都有戴開全視線, 都係變灰。
開頭第一次用都係想試新野, 用落又覺得ok, 所以之後都有配返全視線, 平時都係遮太陽多, 眼鏡舖d人話變茶變綠都係得個樣, 咁我又費事博, 所以都係揀返變灰穩陣d。

塊鏡配左兩千五到, 比人水就一定架了, 真心想知比人水左幾多。
想知比人水左幾多錢

介唔介意影張卡嚟睇吓
想知你幾多度同隻鏡用咩coat
另外想問吓點解揀變茶色嘅

我都唔識睇, 大概知散光高過200, 要用高一級ge鏡片, 咁樣又要貴幾百。

之前都有戴開全視線, 都係變灰。
開頭第一次用都係想試新野, 用落又覺得ok, 所以之後都有配返全視線, 平時都係遮太陽多, 眼鏡舖d人話變茶變綠都係得個樣, 咁我又費事博, 所以都係揀返變灰穩陣d。

塊鏡配左兩千五到, 比人水就一定架了, 真心想知比人水左幾多。

唔記得遮返個code
蔡司隻Lotutec出晒名[black]渣[/black]
仲有你呢隻唔係防藍光嚟㗎喎
你肯定佢有sale你隻鏡有防藍光
比你咁講一講, 我又記返起,
開頭係有話要ge, 但記得見到佢有話過藍光+300, 最尾埋單又真係好似無加到

BTW lotutec 有咩衰野?
眼鏡咁高利潤 , 次次換眼鏡都預左會比人水一筆, 戴得心安理得就算了。
Dvp都唔係
視光師巴打你好
而家副眼鏡戴左四五年 想配新眼鏡
新界有冇邊間鋪介紹
想落實鋪睇下款
蔡司舊coat唔正常地易花
新coat就正常番啲
charmant d titanium架如何?
見唔算貴質地都唔錯又mij
ray ban好似質地嘛嘛,戴落去都唔舒服,oakley款唔太岩造工都嘛嘛
想要眉位粗d 既金屬框,仲有冇推介?
記憶金屬果d其實可以點教位置
我自己ic架拎出去叫舖d人都幫手教d位置
鼻托同臂位咁,幾間d人都好似唔想整咁
好似驚整爛咁
依家配鏡片個價係一隻定一對
配左副眼鏡 張單寫鏡片x2
再問下巴打

Essilor 唔係藍光同全視線二揀一嫁咩?
今日去左樓主果度配眼鏡
無事先tg搵佢或者自爆
雖然唔知係咪樓主招乎我
但服務好好同都有俾唔同意見我
值得推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞