賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
鼻托有青苔係咪無得救?
試過連鏍絲都鬆開埋去洗,但好快又生返晒出黎

下次換眼鏡點樣可以防止生青苔?
我見RAY BAN果D鼻托無鏍絲,係咪會好少少?

直接換新托

就係試過換新托,但唔知係咪鏍絲/鏡架清唔晒,幾個星期又生返晒
鼻托有青苔係咪無得救?

直接換新托

就係試過換新托,但唔知係咪鏍絲/鏡架清唔晒,幾個星期又生返晒

嗰啲唔係青苔
係粒鏍絲氧化起咗銅綠
淨係換鼻托係冇用嘅
要換埋粒鏍絲先得
鼻托有青苔係咪無得救?

直接換新托

嗰啲唔係青苔
係粒鏍絲氧化起咗銅綠
淨係換鼻托係冇用嘅
要換埋粒鏍絲先得

印乾粒螺絲其實已ok
巴打點睇木地手造眼鏡?

木造無得調較

sorry想問本地手造眼鏡先岩

正啊
Emily 個隻係香港之光

光影手造呢?

收費比較貴
但個人化

平民港產幾舊水性價比首選emily

thx巴打 搵日上去望望先
旺角有

唔該哂巴打
如果買完個框就出去配鏡 配咩鏡好? $1000內, 番工放工都長時間對住個mon
鼻托有青苔係咪無得救?

直接換新托

嗰啲唔係青苔
係粒鏍絲氧化起咗銅綠
淨係換鼻托係冇用嘅
要換埋粒鏍絲先得

印乾粒螺絲其實已ok

THX 兩位,再試試先

sorry想問本地手造眼鏡先岩

正啊
Emily 個隻係香港之光

光影手造呢?

收費比較貴
但個人化

平民港產幾舊水性價比首選emily

thx巴打 搵日上去望望先
旺角有

唔該哂巴打
如果買完個框就出去配鏡 配咩鏡好? $1000內, 番工放工都長時間對住個mon

Tg 我吧
Hoya
視光師巴打 我想配Oakley 眉架+ 防藍光鏡

我成日對住電腦 放工隻眼攰 防藍光鏡是否有改善?

價錢大約多少? 謝謝
夜晚望電話望太耐 望番d遠少少既就會有疊影 係咪因爲散光
依排想換眼鏡,係唔係有巴打做眼鏡舖

大西北可找我
銅鑼都有介紹

樓主就康怡

巴打可唔可以介紹下
呢幾日想換眼鏡
求介紹cwb
新人入行係咪可以做視光師助理?
新人入行係咪可以做視光師助理?

搵間chain 入行好d, 視光師助理無咁多眼鏡同銷售嘅嘢學,偏偏呢d對一個前線同事好重要
夜晚望電話望太耐 望番d遠少少既就會有疊影 係咪因爲散光

視疲勞,可能係早期老花
鼻托有青苔係咪無得救?

直接換新托

嗰啲唔係青苔
係粒鏍絲氧化起咗銅綠
淨係換鼻托係冇用嘅
要換埋粒鏍絲先得

我會直接同d客講其實係發霉
係眼鏡88 配左副眼鏡

漸進鏡+全視線+HOYA 1.76+加個普通平框

3k2 左右,D同事個個話我買貴左,其實係唔係
視光師巴打 我想配Oakley 眉架+ 防藍光鏡

我成日對住電腦 放工隻眼攰 防藍光鏡是否有改善?

價錢大約多少? 謝謝

要有model詳談
想問下啲眼鏡濕紙巾邊度有得買
88話berry轉左代理,所以今期d框平左兼質數好好多

$2000內既框mij既我諗買唔到,歐美仲有咩選擇?
另外我本身戴緊全視線,但我想轉番普通鏡片,$1000左右既鏡片除左hoya同nikon仲有咩選擇?

另外我本身250度,戴緊hoya+全視線,但我想轉番普通鏡片,$1000左右既鏡片除左hoya同nikon仲有咩選擇?

另外我本身戴緊全視線,但我想轉番普通鏡片,$1000左右既鏡片除左hoya同nikon仲有咩選擇?

我有隻mij攞獎野可介紹
千頭

一係轉 167雙非

詳談tg
想問下配眼鏡揀完個架,佢係咪真係會俾返DISPLAY個架你?
因為佢唔淨係抄低NO.,會連埋張單放入眼鏡盒............
依排想換眼鏡,係唔係有巴打做眼鏡舖

大西北可找我
銅鑼都有介紹

樓主就康怡

康怡邊間
想問下配眼鏡揀完個架,佢係咪真係會俾返DISPLAY個架你?
因為佢唔淨係抄低NO.,會連埋張單放入眼鏡盒............

如果您介意可要求訂一隻新,到時二揀一
不過眼鏡好多時唔keep stock....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞