賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
想問下雙非球面鏡,人地望你,個輪廓線係咪唔會變形?我525度用1.67非球,框size50,係鏡片邊緣會見到輪廓凹左入去

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

雙非有冇平野介紹,500係咪1.6 1.67都得?
有度數嘅太陽眼鏡鏡片通常幾錢?

我都想問
同埋500度加太陽眼鏡係咪會厚到仆街

要做薄
普通其實3百零有對
特薄補多200左右
想問下雙非球面鏡,人地望你,個輪廓線係咪唔會變形?我525度用1.67非球,框size50,係鏡片邊緣會見到輪廓凹左入去

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

Pentax
好平
阿波羅仲平

睇你有冇要求

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

Pentax
好平
阿波羅仲平

睇你有冇要求

幾錢到?1.6雙非會唔會平過1.7單飛?
拎完副眼鏡先為意佢無比張hoya全視線產品保證卡我
唔係好爽
同埋Oakley crosslink 係咪應該跟埋幾款鼻托,同埋耳托?
又係無的 大大個盒得多對臂,眼鏡布同一個索袋仔

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

Pentax
好平
阿波羅仲平

睇你有冇要求

同問視光巴打如果係你度做雙非1000度散光300左右要大約幾錢?

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

Pentax
好平
阿波羅仲平

睇你有冇要求

同問視光巴打如果係你度做雙非1000度散光300左右要大約幾錢?

1.74 平好多2000左右
1.76 要 4000

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

Pentax
好平
阿波羅仲平

睇你有冇要求

1.76 要 4000

500度要幾錢?雙非有冇1.6/1.67?
其實 pentax啲鏡質素係點?

雙非球面變型修正一流
相機用非球面都差好遠

Pentax
好平
阿波羅仲平

睇你有冇要求

1.76 要 4000

巴打有冇tg
喺日本配咗副眼鏡, 其中一隻眼遠視, 配咗: +0.25, +1.00, 150

但番到香港我睇番之前驗過係: +100, -100, 60

其實有冇分別?

差好少
實際係 +125-100*060

點睇

25度上落算正常
睇你當時臨場反應
喺日本配咗副眼鏡, 其中一隻眼遠視, 配咗: +0.25, +1.00, 150

其實有冇分別?

差好少

點睇

25度上落算正常
睇你當時臨場反應

(1) +100, -100, 60
(2) +0.25, +1.00, 150

我知(1)係遠視100度+散光100, 但點知(2)係遠視125度?

60 vs 150 散角又點睇?

多謝回覆anyway

其實有冇分別?

差好少

點睇

25度上落算正常
睇你當時臨場反應

(1) +100, -100, 60
(2) +0.25, +1.00, 150

我知(1)係遠視100度+散光100, 但點知(2)係遠視125度?

60 vs 150 散角又點睇?

多謝回覆anyway

我化左個正確度數比你啦

係遠視差左25only
有無色弱眼鏡推介
依家睇返舊個副眼鏡
框連鏡2000幾係咪算中規中矩?
副鏡係近視加少量散光同防藍光
問下有無港島值得推介眼鏡舖
問親身邊既人都係egg同數字舖
有冇得訂造眼鏡?
如:超厚鏡臂 2-3cm咁
依家睇返舊個副眼鏡
框連鏡2000幾係咪算中規中矩?
副鏡係近視加少量散光同防藍光
問下有無港島值得推介眼鏡舖
問親身邊既人都係egg同數字舖

有 pm 我
有無色弱眼鏡推介

好似得x chrome lens 隱形眼鏡

外國有隻勁野
香港唔知有冇
眼鏡有時帶到兩邊會痛咩原因
點解決
點解決

有隻氣墊鼻托
好得
點解決

有隻氣墊鼻托
好得

耳仔痛
點解決

有隻氣墊鼻托
好得

耳仔痛

咁有隻矽膠耳套
有冇得訂造眼鏡?
如:超厚鏡臂 2-3cm咁

找Emily!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞