賣咗十年眼鏡,您問我答(4)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
香港邊到可以搵到人仔細幫我較好副眼鏡?
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘

費用我唔會收
嚟到幫你睇下咩問題

Pm

巴打
你間鋪係邊?
巴打,我想請教下平時清洗眼鏡個陣,我用清水沖下幅眼鏡,之後用普通面紙抹乾,d 面紙會唔會整花鏡片? 如果會嘅話,應該用乜黎抹乾眼鏡?

同埋就咁用水沖眼鏡,眼鏡d 螺絲會唔會好易生銹? thanks
巴打 點睇矯視鏡

好似好方便
藍光鏡有冇用
帶開副淡黃色鍍膜嘅防藍光鏡

最近去日本配咗副鏡,帶住做paperwork 會眼痛

唔知關唔關依賴防藍光鏡事

度數是否一樣
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘

屯門嘅有視光師巴打
香港島有在下
可以搵我地較眼鏡
點睇上目呢間眼鏡舖

正路眼鏡舖,賣靚嘢,Kelvin同佢的同事都不錯
防藍光眼鏡係咪戴得好辛苦?

唔會,係睇嘢可能感到有少少黃
車內全視線係咪堅有用,見佢比普通都貴好多下

本身對鏡有色,我又唔覺快好多同深好多
點睇十九木 d框 好似幾多款下

只求款式,不要計較手工同耐用度的話,唔錯
幅linberg now 6527兩邊鏡片唔係好平衡,即係由上面望落去會見到一邊係斜d,有冇得搞

巴打影張相睇吓個鏡架先知有無得搞
巴打,我想請教下平時清洗眼鏡個陣,我用清水沖下幅眼鏡,之後用普通面紙抹乾,d 面紙會唔會整花鏡片? 如果會嘅話,應該用乜黎抹乾眼鏡?

同埋就咁用水沖眼鏡,眼鏡d 螺絲會唔會好易生銹? thanks

浸淡水唔會生鏽,反而沖走咗汗水同油脂,會更耐用
用Tempo輕輕力印會好d
本身冇眼鏡冇近視
有冇眼鏡可以令自己隻眼大啲?

超細鏡圈,睇落對眼好似迫爆咁,就會睇落大D
藍光鏡有冇用

如果一路都無嘢,呢樣嘢純optional
巴打 點睇矯視鏡

好似好方便

睇吓您介唔介意花心機護理對鏡
用得到又小心用的話,可以唔駛戴眼鏡
邊間配眼鏡好

有無咩款咩要求?

度數是否一樣

一樣呀,對比兩副,同原本嗰副 sphere , cylinder 同axis 都一樣

但日本嗰副張單多咗2個column , 一個係瞳距,一個係
V
R R=L
L V=1.2
巴打 想問..散光咪有個數
0 180 同180 180係咪一樣?

度數是否一樣

一樣呀,對比兩副,同原本嗰副 sphere , cylinder 同axis 都一樣

但日本嗰副張單多咗2個column , 一個係瞳距,一個係
V
R R=L
L V=1.2

堅唔識睇
似bvd
巴打 想問..散光咪有個數
0 180 同180 180係咪一樣?

角色度
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘

屯門嘅有視光師巴打
香港島有在下
可以搵我地較眼鏡

香港島邊間
配果間較極都唔舒服
唔介意收費
眼鏡唔舒服真係好慘

屯門嘅有視光師巴打
香港島有在下
可以搵我地較眼鏡

我住將軍澳,屯門有d遠
巴打香港島邊到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞