[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

963 回覆
1 Like 6 Dislike
想請問下巴打平時點清潔個mon
而加用緊隻ips成日都會痴一堆塵上去,一黑畫面就好礙眼,跟住用普通紙巾輕輕掃走過幾日又會有一堆
嚟緊換隻oled鏡面應該都會有咁既問題,想請問下有無啲咩方法可以長效解決到痴塵嘅問題
得39個月包燒印
買過靜電徐塵掃試下
平面32吋4k 高hz有咩推介
update返,兩日前申請轉保,今日已經成功左
開心仔
但如果39個月之後唔係燒印問題,都有可能之後壞其他嘢,所以又可以諗下,其他brand 3年就total loss !
+1,同一批日馬aw3225qf,今日都轉翻做香港保
流程係點
去dell 我的產品新增翻個mon,之後跟翻https://lihkg.com/thread/3747332/page/1?order=score
#248 呢個做就得
https://www.dell.com/support/assets-transfer/en-us

日本Amazon AW3225QF 轉保用依張form

自己轉俾自己,日本地址我唔記得可以唔填或鳩填。

香港地址zip code 用 999077

唔駛買pro support,唔駛問客服

成功後會收到email,多數幾日內
咁多位ching、係日本買左部aw3225qf 、如果香港條電線係10A 250v、部機原本條線係7A 125v、我自己插香港條電線會唔會燒壞部機
巴打你個保養開始日期係咪計左出廠日期,係咪要搵返dell改返做amazon出貨/收貨果日
開始日期係8月18號,唔知點改,唔理了
same here, 同一批貨
同你差唔多要求 但見資料唔多
.建議去腦場睇
想問下咁多位師兄平時雙螢幕點放?會唔會買個架?
留意番Philips 新出依幾隻外國搵唔資料,好似係中國同香港首發,少少鬼
終於上咗32" 4K 144hz mon...(IPS,無錢,啱啱出左 4080 super)
我用開Dual Mon 辦公
宜家 main 4K + second FHD 出事 (其實都知)
又要出個 4K second mon, 60hz算.
外國的確冇出呢隻野,所以唔會揾到佢啲review !
求推介
最後簡左咩

用緊Alienware aw3225qf 冇set過任何嘢
想請問各位每逢睇劇有啲暗位就會起格係咩事?係咪設定錯左?
有冇更新firmware? 更完factory reset一次
點出事法,可唔可以分享下
我用緊1080p都有興趣買4k行雙mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞