[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

962 回覆
1 Like 6 Dislike
5年保(39個月包燒印)
原廠唔包
佢私保
點私保 佢自己整?
點知佢
到時佢唔保就call海關
5年後 隨時間舖都執埋啦

佢個簡介同答我都講得唔清唔楚
一句到尾講清楚只包首39個月燒印好難咩
想買個mon主要for PS5用,其次先pc(不過少打pc game,所以先打算ps5同pc用同一個mon)
想~27吋、4k、at least 144hz
爬左少少文,暫時睇中:
- MSI Mag274upf e2
- Acer XV272k
- Gigabyte M28u

想請教下各位點睇,歡迎指點

另外想問,買完mon係咪要額外自己再買hdmi 2.1線同埋dp 1.4線,否則個mon未必出到4k?
筆直3k左右
dp2.1
唔洗的
nano IPS 如何?
oh,唔該巴打
想問咁多位巴打27吋 4k 144hz type c 90w有冇推介
60w以上都得
想買個27吋mon 工作時間駁住公司windows機文書用 收工駁macbook pro M3上網睇youtube同埋剪片
追左一陣post 想問下so far係咪都係Acer XV275K / Dell U2723QE
唔知我有無miss到其他更好既選擇謝謝
好想整隻4k oled, 但真係好貴呀
M28U 聽講QC好差 gigabyte啲野我都唔太敢買
4K 32, 2K 27。如果你GPU用緊/即將換 4070Ti SUPER 或以上就去馬買4k
好彩未入手
咦,咁LG既27GR93U呢?點睇呢款
對畫質要求唔大, 主要用黎玩PS5, 或者上下網, 27吋mon應該要2K定要上4K? 有無型號推薦
睇片就買外星人/技嘉 QD-OLED
打fps唔使type-c就買返LG,2K睇片就差啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞