[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

962 回覆
1 Like 6 Dislike
Thanks 追下Po先
請問 MAG 274UPF E2 大家點睇?
XG27AQDMG咪WOLED鏡面
唔係冇, 係你買唔起
https://www.apple.com/hk/shop/buy-mac/pro-display-xdr/nano-glass
LCD俾Glossy你又有乜用? contrast咁低, 狗都不用啦
如果買Qd oled 外星人aw 3225qf
定係Msi mpg 321好?
你哋又會點揀呢?
係reddit搵完zowie support, 兩日後benq hk打比我話review完我個case會幫我維修, 但到今日都無人搵我, 岩岩再打上去benq hk果邊, 跟住維修代理果邊先再contact我收機 來來去去攪左我成個月

依家係jd買左個240ips用住先, 但唔知點解覺得smooth過zowie既360tn
曲mon vs 平面mon
同埋日馬做緊優惠,退埋稅同msi果部差左千幾蚊
我揀左aw3225qf,唔算好曲,感覺唔明顯
唔緊要,為左平玩鏡面,我60cm視距都照上
霧面真心受夠
唔上埋OLED?
都有諗過
最平43" 120hz (sony x85) 都要5千幾
俾多千拎2千上到OLED 42"
理論上Hz愈高就愈順, 可能因為你開咗個dyac所以流暢度會減低, 唔開dyac畫面會更絲滑, 亦有可能你部電腦行唔到穩定360Hz, 呢啲情況下開dyac會更疾,開dyac(BFI)要同時鎖FPS=Refresh rate再加上穩定先有用, 唔穩嘅話效果仲差過唔開, ZOWIE mon除咗打1.6同CSGO咩用都冇, 難聽啲講就係電子垃圾
LG C3 price.com 4000幾蚊
原來已經咁抵玩,以為C3停產唔賣
即係如果用zowie 360tn + dyac
係ingame要set fps max 360?
係,但唔建議用dyac, 會眼盲, 鎖400+dyac off延遲更低效果更好,前提要穩,穩唔到就鎖低啲
到時個mon整完退番黎之後, 再熄dyac試下
不過唔用dyac就無買zowie既必要
可能到時2手賣出去算, 反正依家用呢個240ips好smooth
你買果陣到埋香港幾錢?
兩年前買過,唔記得兩個禮拜定一個月有壞包換,要自己攞去元朗收集點,個mon一年幾就壞左,total loss

跟住買港行,又等成個月先換,好彩第二部冇問題

pick your poison 京東我建議平好多先考慮,港行就一定有得check機先好買
同主要外星人係咪買埋佢售後服務好
around 7200hkd
https://www.price.com.hk/product.php?p=465540
其實點解4K mon都賣到咁平?有冇伏
都可以接受嘅
60hz喎!
之後一年壞咁有冇過寄上去維修?
搵cs話“當前訂單已超過售後申請時效”,即係過左頭兩個禮拜就冇保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞