[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

963 回覆
1 Like 6 Dislike

4k呢樣野本身就唔值錢既
諗下自己想要咩質素好過啦
不過未轉保,仲審批緊,唔知要等幾耐先有結果,有聽過未必一次成功
竟然壞得咁密多謝巴打分享
我重打算買佢添依家Hold住先
唔係自營黎?
下!咁如果轉唔到保咪變咗冇保養?
顯示器好似要打税吧!
唔過5000唔使打,而家好似改咗12000, 通常都唔會理你,佢問你你咪照直講拎去維修,好少會為難你,係啲人走私iPhone先捉鳩你
呢個我有問過下$12000話係for大陸人,唔係for港人用喎
真係唔知邊個先真,同埋顯示器係列入電器禁入品,所以要打税,同埋要睇佢心情,唔鍾意就查
睇完頭post覺得點解咁奇怪,係未我記錯d spec

記得幾年前出2080定唔知3080果陣得asus同acer有兩個27′ 4k oled 144hz

果陣而家幾年後好似無晒27′,係OLED已經係2xx Hz起步

幾年前買個LG34GK950G想轉兩個27′OLED 4K 144HZ方便做野,但好似無乜選擇就咁睇好似我記錯幾年前兩個,可能係LED唔係OLED
你記錯
冇出過27吋4k oled 144hz
OH SHI..咁好似連選擇既權利都無埋

用左3日aw3225qf,今日喺mon上面發現多左大約10個氣泡,好肯定前兩日係冇,有部分用佢送果塊布大力d抹走左,其他就抹唔走
請問可以點解決?
自營
用嗰塊布加少少水用啲力抹
圖?
D氣泡點黎
聽講係初期買先會有
唔用mon時間越耐會越多,成日用mon嘅話氣泡就越來越少,唔知咩事
近依2年4K進步得好快
MON既價錢,同個MON面玩埋QD OLED鏡面
搞到依家驚買完過2年又勁好多
想了解下大家MON個brighness contrast 係幾多
一直用緊brighness 10 contrast 30 好暗但隻眼舒服
嘗試用Hardware unboxed 個setting brightness 35 contrast 51
靚好多但隻眼頂唔太住 上網好似大部份人係100
唔知係咪我隻眼有事 申利F127Q-P
諗諗吓32:9真係好吸引而家係咪msi有隻oled 49吋最抵屌?Amazon 買係咪一定無保養
下年好似有27吋4k 240hz oled
呢家d woled/qd oled mon都係太暗 有大把進步空間
我都正係打lol
120hz已經好c服,再高都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞