[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

962 回覆
1 Like 6 Dislike
壞mainboard有spare parts就即時換到俾你,壞tcon(驅動板)壞backlight就等返幾個月
5年保得39個月包燒印
咁即係曬狗氣
到時咪可以換新款
45GS95QE-B 好唔好用
見到香港官網有折 1皮到就買到
同埋要咩卡先推得郁
我想問京東買通常點保養
係唔係要寄返去
我都想知有冇人真係試過既出嚟答下
LG 27GS95QE-B好唔好?見官網做緊8折有啲心郁
有冇人會買Sony 最新出果款
之前用緊LG 27GR93U, 但而家壞咗,個mon多咗條綠色線,有過咗保養。

主要打機多,budget $3500左右,睇緊ASUS ROG Strix XG27UCG, 有無人用過可以分享? 或者有無其他建議?
27GR93U出左冇3年冇保?
唔好上官網買,出面街賣緊$4880-$4900
已經保左兩次了,對LG有d灰心,而且兩次都要等半個月先有人上門。
想知msi MON 保養而家如何,變好定差咗!
呢隻野好似好易壞,唔係LG面板
有得保緊係繼續保埋佢先啦!
想問有冇師兄知道日馬隻外星人 mon 萬一真係有 defect 送到黎,要求日馬換返隻既話,個return cost 係唔係都係佢地 bear 架?因為聽上面有個師兄講都驚 meet 膠紙會有起泡…我都想今晚 order……
平咩?
想問下想買個portable monitor for laptop用
主要唔係打機 係普通畫圖/文件雙開方便
有冇巴絲有介紹?
LG啲較色好差, 保養廢又易壞, XG27AQDMG鏡面畫質靚好多, AW2725DF貴幾百多120Hz
有冇後續? 換咗俾你?
2k mon ips 144hz以上
有咩推薦?
咩型號伏?
1500-2000$around
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞