[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

963 回覆
1 Like 6 Dislike
同問 有興趣跟機 想知詳情
巴打們
有無人對 Philips 隻42m2n8900有了解/用緊?

想平時用黎睇片多 得閒打下機
會用monitor arm 掛住睇

所以我睇好多 42inch oled 既tv 都無得駁 monitor arm
tv用adaptor就可以駁
即刻跛=大陸四線雜牌level, 個mold又柒又低質, OSD勁多bug, 垃圾調較 講售後七彩虹都好過愛國嘉
係阿 lg 年尾出 panel
唔知幾時先有product
外星人又減咗小小了,幾時去返$6500
aw2725df有返10%off但係收返運費
即係同冇減過冇分別
等下 過多日就會免運費
Aw3225qf 去返$6500再叫我
咁你要等yen跌返去4字頭
可遇不可求
係咪去JD買好d(保養方面)? 想問咩購買流程我見好似唔送香港
唔係隻隻都送香港,2024唔好買1080p mon喇。。
買隻24.5” 2K 240Hz都係千幾… 放得落嘅話建議買27吋,選擇多好多

XG259QNS普通Fast IPS嚟,啲液晶轉得唔夠快, 玩FPS一flick就成個畫面懵晒,拖影嚴重, 較快個overdrive就會一堆鬼影(太多overshoot), 得TN/Ultra Fast IPS/OLED個響應速度先夠跑360Hz

Budget夠直接OLED唔好搞咁多
$3000 budget 有冇其他好推介?
新手保修一問

ZOWIE XL2566K, 買左年半, 前果排出左有橫紋, 送去BENQ到保修,
CS話原來個MON有個位爆左一點1先會有呢個情況, 屬於保外, 依家係咪只可以買個新MON?

https://cdn.discordapp.com/attachments/858375086254981120/1288027321634263082/WhatsApp_Video_2024-09-04_at_15.30.55.mp4?ex=66f3b06b&is=66f25eeb&hm=9cfb2190f32c24832a96c499db04d063ec96db41a60fdc7e3b3350d3d47ba1a2&
香港CS教父都俾卓威撚狗

個點係唔係你自己撞爆先?唔係嘅話有乜理由拒保,再講你申請RMA嘅原因同呢個點無關, 佢分明玩鳩你

去zowie個sub reddit開個post, 會有台狗專人搵你幫你處理, 或者直接PM呢條友:

https://www.reddit.com/u/ZOWIESupport/s/6Xp9RwIgKL

喺京東買嘅話直接寄咗隻XL2566X+俾你了
你指嘅線係打橫一條條勁粗黑色嗰啲?開咗BFI就會咁,正常㗎喎
唔係 你睇我條vid
你拍條清少少嘅嚟睇睇,懵到咁點睇
Reddit開post吧
見到gigabyte單野, 我先覺得自己有機會被撚
pm左個zowie support, 睇下點覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞