[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

963 回覆
1 Like 6 Dislike
想請教下
ps5 > Mon > Speaker (3.5mm)
明明前幾日仲有聲
今日一開就無 係咪個speaker aux in位壞咗
想知aw3225qf而家氣泡問題係咪都係睇運?
諗住一排終於決定落單
買咗msi 321urx
見佢spec寫9.6kg重,想換monitor arm
最高品質嘅ollin承重竟然只係去到9kg
仲有咩其他選擇
撕膜嗰時小心啲, 佢塊膠膜好撚硬, 再加上佢搵啲雙面膠紙癡著啲bubble, 大力格硬撕有可能整花, 有事嘅話搵CS換貨/退貨
9.6kg係計埋個stand, 唔計stand 6.6kg
https://www.youtube.com/watch?v=CURs_RJcu0o

MSI用家可以更新firmware, input lag問題終於fixed
咁應該係直接搵amazon,定轉保之後搵dell cs?
唔打機,淨係文書, netflix, youtube,可能會剪吓片

Dell s2721qs vs asus vg289q, 價錢dell貴兩舊幾水,會點揀?thx
Dell較色會好啲
4k 144會打機有冇推薦 5千內
如果黎緊會買50系顯示卡
而家想買隻32吋4k glossy oled
係咪fo32u2p最好 好似暫時得佢有dp2.1?
其他冇嘅就要行dsc?
Dsc除咗alt+tab出去要load多幾秒之外其實仲有咩分別 例如畫質會唔會差左咁樣
但宜家香港Dell無賣S2721QS,轉保果度會唔會有問題呢
想問問家陣Philipa 32M2N8800咩評價,見有Software update解決左個自動降低亮度問題之後好似幾Ok
qd oled 光面係咪唔應該用掛燈
唔應該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞