[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

963 回覆
1 Like 6 Dislike
ucdm 淘寶都差唔多萬一喎
32“ 4K 玩下ps5 條女就電腦睇片 有邊隻推介?本身用緊rog32曲mon
用家問題
有冇27寸4k mon推介
只係上下網 睇下戲 唔打機
最近7000日亞買左aw3225qf
之前落黃金比較左咁多隻4K 最正都係佢
9月10買 今日9月14到貨
比想像中快 開心使用中
請問係咪就咁去佢官網轉保就得?
https://www.dell.com/support/assets-transfer/zh-hk
你隻垃圾都仲係未答到Asus用中國製版本點樣好過人哋用韓國廠製
Asus用中國製3代oled 而Samsung用韓國製3代oled?
想問下而家lg c4 拎黎做mon 係唔係都可以?
記得之前睇過片好多人拎c2 做mon , 但果時覺得貴無考慮。

見而家42 c4 都係6千幾( price.com 價)

而家用緊4070ti , 都係玩下3a 開4k 60/120 fps 可以唔駛開光追。

有無咩需要注意?
次次開機都要換動轉hdmi訊號
要開pc mode+sharpness 0
*手動轉hdmi訊號
收到, 呢個位都小小煩不過算係可以接受
3k Budget 27” 4k 140hz以上 有咩選擇? thanks
LG 27GS85Q-B 同 Acer VG272U V3bmiipx 邊個Mon 好D 我見價錢差成1000蚊
想請問下 我美馬買MON 係香港用
應該邊到搵到隻火牛係香港用到
唔係太熟電既野野
火牛正常都係國際電壓,香港都用到,只係你要換返做香港三腳插
係,我填完大概3日就搞掂
嚟緊換4070,平時打開機,Tarkov、CS、Valorant,3A大作都會玩下,想換個2K 144hz嘅Mon,2K budget,求賜教有冇啲咩好推介Thanks
想買個27吋2k mon 粗粗地用
Display 卡用緊4070
睇緊呢隻
MAG 274QRF-QD E2
見佢性價比好似幾高
有冇巴打用過
有冇人買咗32" OLED? 會唔會好鬼死熱, 見到啲test表面成40度,睇緊G80SD
本身用緊34吋曲mon, 想換兩隻4K 32吋mon 120hz/up
上網睇好似無乜人用4K 32吋雙mon, 有無推薦?
我睇左一輪本身想買LG 32GQ950-B, 但好似已經停產舊款
連登post就推OLED 所以第二款就係Gigabyte FO32U2

筆值一隻9000內
Gigabyte FO32U2P 無錢

用緊i7 + 3090 / mac mini m1
平時最多打下csgo, lol tft
主要係睇youtube, 寫code

想萬能既連登仔比啲comment我
過關唔洗俾關稅? 聽聞會捉
你要自己申報,證明係自用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞