[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#117 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

962 回覆
1 Like 6 Dislike
咁快爆post
INNOCN大伏,YouTube睇有人用1個月就入塵收皮
買垃圾時間國度產物自求多福

OLED MON LIST

https://www.displayninja.com/best-oled-monitor/
lm
做左好耐功課 如果剩用黎玩ps5多 中價位 ROG Strix XG32UQ 推唔推薦?有冇其他更好?有冇類似級數既曲mon
想幫幫手比較埋mag 323upf
Asus XG27UCG 有冇伏?見佢有得轉320hz有d頂癮
有冇人買咗小米隻平價mini led moon
d色有冇得調返正
華碩mon基本上冇伏,唔好喺香港買就ok, 有錢就上OLED,而家2K 240Hz全新都係5000蚊, 俾多幾百360Hz QD-OLED都買到
我都諗住買呢隻
想問下zowie xl2566k 好唔好?
本人係重度cs 玩家
或者有冇其他monitor 推薦
Zowie = 垃圾, 買國產雜牌都唔買佢, 有錢就買PG27AQDP, 冇錢就acer/國產540Hz TN, 你話你要打職業嘅咪XL2566X+/XL2586X+

OLED無論咩方面都贏LCD 20條街
想問除咗平啲 點解唔香港買
大陸買唔怕有咩事換貨麻煩
利申:未大陸買過mon
請問有無27吋 4k120hz+ mon 推薦,主要玩3A單機game, cyberpunk 果d
3千筆直
呢隻2000fun有得預購,3699hkd,京東人仔2999,只係相差400hkd左右,但包埋送貨,咁香港買方便d
依家有頂級4k 21:9未
出左5090 happy下
到需要售後嗰陣你再睇下邊個方便啲?香港嘅話買返嚟有壞點要湊夠幾多粒先肯換?祖國買你出得聲即換俾你,退錢都仲得
耐無睇mon , 見而家msi 2千蚊果d好似都係大陸boe panel 同埋睇巴哈asus 隻27xgacs好似都係boe
其實係咪最好避得就避?
MPG 274URF QD 買唔買得過 預黎打ps5同埋之後砌新機用
買得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞