異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
我睇個陣都係咁諗,係咪串緊班苗撚打復必泰
可唔可以大約講下點關聯到
sega出既colonial marine話下士無死到,不過隻game同正史有衝突,所以無計落去
是咪得我覺得伏 見普遍comment唔錯狗衝去睇 劫船個part咁突然 上一秒仲係bro 知道換咗科學家粒u入Andy腦開門 見佢啲冷靜反應 女主仲屌鳩佢 應該係傷心無奈多過憤怒 重力個到上哂主角光環 啲配角無咩刻畫就收哂皮 啲唔合理位over 咗 女主又過份尾機 純粹係結尾有surprise 有新品種 以為有料 最後咬兩下玻璃又唔穿 又慢條斯理 廢過普通料 同 1 2集比仲有段距離
比抱面蟲攬住都要開埋post先暈
啲配角嘅刻畫都好言簡意賅,應該要描述嘅都有晒
成班後生仔因為父母幫公司做礦工死鬼晒,已經輪到自己做礦工,所以表現相對成熟
一上船有大合照,係親如家人
MK仔因為父母被生化人累死所以下下Jer鳩Andy,最後覺得Andy又想累死光頭妹,所以不顧後果勁衝動咁救佢
MK仔同大肚妹係表兄妹,佢救唔到光頭妹,所以斷咗腳都想殺隻結繭嘅異形,想救大肚妹走
個男領隊同大肚妹係親兄妹,跪地求Andy開門,之後又喺巢到救阿妹
大肚妹母愛至上,想個仔喺新世界出世唔洗三代做礦工,又擔心個BB之前跌到變死胎,搏一搏打黑水針
點解女主應該要傷心無奈多過憤怒?
大肚妹其實好似唔知黑水針係咩嚟?定好似似聽到生化人話有d用
劇集用cailee spaeny做Ellie最似原本遊戲
聽到仿生人講
無玩隻game,想問下有咩地方有衝突
個人幾鍾意個下士
班配角擺明係用黎送死
你想點樣刻劃

Bjorn父母因素仇恨生化人,擺明無腦衝動好似代個細膽士兵Hudson咁,,衝動咁閂門救走兩個女揸船撞船,又係有勇氣但好衝動咁電異形俾硫酸整死左
光頭妹攞黎第一個祭旗好似一代Kane咁,有啲自私唔想開門救人結果反而自己第一個俾蟲撲
Tyler冷靜和事佬不斷調停團隊爭執,不過救妹心切做錯決定
Kay隱瞞阿哥同人大左肚,做事收收埋埋唔同人講,有針自把自為打左先
Andy就最明確,懦弱感性但堅決保護女主vs絕對冷漠理性處理問題不惜犧牲所有人,兩塊晶片互換唔同性格做哂出嚟

有邊一個唔好?
無記錯就係無跌落去第三集個星球,反而跌左去第二度定又去番LV-246
有勇有謀
Yter 話套野成本80m 外加150m 宣傳

希望有錢賺有下集
拍多套呢種外傳
另外拍埋工程師線第三集
咁就差唔多玩哂啦
下年好似有套劇係講普羅米修斯之前既20年地球發生緊咩事
其實由韋蘭德Ted演講開始既發展係幾值得拍
不過會唔會電視劇好d
大肚婆好慘,不停受苦
仲以為最後會連佢條屍都變埋半異形
第一集已經有將人變蛋既概念
其實我都以為Kay 會異變
一路睇番普同聖約,心諗果陣無人機技術應該係已經好成熟,點解仲要派真人去做searching
有個唔知係咪bug
明明第二集Aliens入面啲槍都無auto aim,點解呢集明明時間線喺Aliens前面反而又有
一開波有決心殺左條女可能唔洗死咁多人
普米好似有放個裝置入去探路
只不過checking唔到潛伏既生物
聖約班on9就成班庇護工場出嚟既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞