異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
常規裝備既分別
3刷完

覺得Tyler 真係weyland 既人一開始上太空站部高科技finder唔似miner 會有既野

4dx 好正振到
睇完好一般
真慘,公司送部finder過佢,就被人利用搞到死全家
可能Andy都係公司專登送俾Rain老竇,反正都係瑕疵品要報銷
公司捉緊盤好大嘅棋
想問去搭𨋢之前
Andy見到地下啲藍光係咩意思?
好似無解釋到
化咗妝個樣同j law一樣
應該都係淫底㗎喇
睇返A1,係異形巢穴嘅氣體,探測有冇敵人入侵巢穴,保護啲蛋
Rain老竇咁勁識得hack同recode生化人都係做礦工,話就話係瑕疵品但係最新型號
同埋公司點會畀最新型號嘅生化人喺殖民地週圍咁走,始終都係公司財產
所以間公司係捉緊好大嘅棋
所以採礦船升空嗰陣時有個男人監視住
唔係兩把都係常規裝備?
你想表達咩
睇完,真係有咁好睇咩,頭30分鐘悶到,異形仲要做咁長鋪排做咩,上去人數又少,異形殺人又唔夠喉,同埋咪再拍啦,集集都係唔夠打,搵返鐵血戰士之類好過啦。
印象中係某game 果枝重型既smartgun 係auto aim
反而枝pulse rifle 就無
再睇時覺得光頭妹都有D可疑, 疑點如下

本身就話係光頭妹先發現Romulus 個太空站, 但個站咁大點解得光頭妹一個發現到?成個星得佢一部運礦飛船?

雖然tyler 個班人出事後佢自願入去救人, 但佢入到去D反應都係怪怪好似知D facehugger 咩料咁係咁話要返上船同埋一時間跑走

同埋佢地飛船升空時有人mon 住佢地會唔會光頭妹都係同tyler 一樣知道要上去拎野但唔知咁大獲呢
次貨但又可以用software upgrade返佢怪怪地咁
你返去睇avp啦
offspring 就爽
識食啊,難怪要啜奶
千祈唔好搵鐵血戰士
一陣變左無聊爆谷片
次貨係在於一撞就發羊吊
我都好想啜佢啲黑色奶水
我反而覺得,真正嘅普羅米修斯之火
唔係異型提煉出嚟嘅黑水
而係佢流出嚟嘅黑色奶水
weyland公司最恐怖嘅地方同極權政府一樣
令到你覺得嗰個人都有可疑
完全失去人與人之間嘅信任
Ching好癲記得曬啲detail
九十年代,TVB重播過N次,每次都有睇
今次入戲院之前一個月開始由A1睇到AC
邊個仆街偷偷樓下負評
真係當我鳩Up
明明套戲畀曬暗示

Michel Serre, View of the Hôtel de Ville of Marseille during the Plague of 1720, c. 1721. Oil on canvas, 3.06 x 2.77 meters. Marseille, Musée des Beaux-Arts, BA 52. Photograph: RMN/Art Resource, NY.

仲有飲狼奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞