異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
https://youtu.be/k-SxgZg5Vl0?si=zs1IKZMAKZZEWOn7
Exactly what I am going to do to u
大部份人都唔會咁做
因為道德責任太大
落井下石,見死不救,冷血呢D指責,無人會原諒
半身機械人嗰句評論,真係算理智得黎帶有幾分體諒

人類XXX情感XX,XXX理智XX

屌,唔太記得
連登仔真係盡得Romulus 真傳,殺兄弟唔留情
異形系列一向強調人類自大傲慢,特別係科學家最自大傲慢,覺得自己掌握科學就係掌握真理。當大家覺得戲入面啲人「弱智」,其實自己先係弱智,因為人類歷史一直都重覆犯錯,始終都係自取滅亡。
但就係因為落唔到手
最後差唔多全滅
BTW 好多故事都係衰依樣野
睇完,少悶

唔夠cult,前段鋪排太長先到抱面蟲出場先開始有d野睇

大肚婆由頭到尾都只係負責鋪排臨尾隻工程師異形出場,佢一出場就訓教>起身>暈左>起身>跌落地又暈左>起身放入冷凍櫃又訓過>起身生舊叉燒又坐返低

以前年代拍嘅話一定會focus喺條傻鳩比異形口水乸爛塊面至腦組織嘅細節,今集係咁易show手指骨就算,口中口爆頭又半秒都唔夠就下㐿鏡頭

黑鬼安迪由頭到尾都無穿無爛,明明以前d生化人會2.5条左右開邊斷手斷腳

upgrade完唔覺有咩勁左,喺女主同大肚婆搭lift上去之前摸地下d藍色氣體以為發現d咩新大陸/有野想講,點撚知下一幕訓喺地下抽筋

緊張感有嘅,穿過抱面蟲果幕囉

好多場面致敬以前異形,但真係致敬囉,其實呢個系列完撚左佢啦
好肯定唔會
自然有其他方法上船
蘇內組織有咩咁特別?

而家呢啲嘢好廉價

睇完你 寫啲嘢覺得你嘅口味都幾獨特
話曬偉蘭都係一個90後 畀下面好
同埋唔知點解喺隻艦度成日聽到d怪物叫聲

明明未到異形果度
隻艦啲氣喉聲同警報聲?
宜家啲90後都覺得80後弱智,00後又覺得90後弱智
不過唔緊要啦 同一件事 有好多睇法 先係自由嘅體現

大把人覺得普羅米修斯聖約差 總會有啲人企喺對立面

好想hot toys出1:6 engineer
仲有件甲
又可以出投影透明版
假設真係好理智做到
成班人返到屋企, 如果有一個人好嬲嗰嗰人做咁既決定,就會一個個尋仇

好似呢套戲咁

聖約後都有講David 有將佢d research send 返公司, 應該都知道晒田黑水同異形D野
我都留意到飛船起飛有男人觀察住
有冇片尾?
太急尿走咗
其實想問點解咁多人話Winona Ryder喺第3集出現
應該係寫錯咗
藍光我記得睇過解釋係異形築巢放蛋既地方温度濕度會差好遠,會有層霧氣去sense到入侵者咁
藍光就係個基地既監測系統探到呢度有異常
搞錯呀,d 4d 早場cut 鬼哂
唔想比我2刷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞