異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
同埋由細到大都係明珠台睇先 到foxy 到 BT 到disney plus 全部都係冇入戲院
第一套入戲院睇已經係AVPR
終於去到呢套感受到
今集啲位好似好直接,唔同以前醞釀鬼死咁耐先露少少比你睇
性暗示變晒性明示
本身救返佢個陣Andy都話失血過多,可能好快瓜,比支偽黑水佢打搏一搏,之後大肚婆打之前有摸下個肚,可能個B無曬反應掛呢點無放大show出來,不過都合理解到既,有一幕大肚婆開到道門之後勁高跌落去,都有show一下個肚郁左野
同意,肯定唔會再做?
你講得又有道理
另外想問點解Andy會無啦啦輕機
佢唔想bb死 所以打撚左
比人打一下就會輕 其實第一場戲佢比小朋友恰都show 左
遲左入場?
正常毒撚同黑化毒撚既分別
原著同aliens 啲場景致敬位元素多到

作為廢老 ok 收貨 但真係唔驚
藍水嗰度有比人打咩
比異形西左一野 之後望住佢 聞到佢唔係人類 冇理佢
其實睇完a1-4 + P1-2 + AR

跟本完美生命體係David
不死 / 有 Creation 能力(藝術/機械人做機械人A4 ) / 有情感
佢地盲目追求異形 其實人類已經創造左完美生命體
同意
但不育,一個冇J嘅男人同Shaw,困喺一個無人星球,想屌閪都唔得
如果佢有J,就唔會想整異形
工程師都應該係有繁殖問題,所以先創造地球人同聖約星人
都不死 洗撚生育咩
有生育能力,但選擇唔生
同天生冇性能力及生育能力
係兩件事

一套咁多性暗示嘅電影
劇組冇理由冇諗過david不育呢點

你都同意david有情感
你代入david個角色去思考,自己不死啫,但對住shaw 但無法滿足佢
咪將異形當做自己同shaw嘅愛情結晶品

同埋,david見到walter係情感功能被閹割版
即係世界上冇生化人同佢一樣,無人會同佢有相同感受
佢係獨一無二,佢就係佢種族嘅唯一,只有佢自己明白自己
walter嘅存在,walter不加入david陣營,及之後嘅「兄弟相殘」,係幾令David失望

想multiple 想繁殖,就算有永生,只要有情感,都會有呢個慾望
一直想知最後落返地球,地球係點
應該唔係alternate ending 咁
如果我閹咗你,但你有三、四百歲命,你ok唔ok?
想知,就開blade runner 嚟睇
不過人類係要自己成為完美生命體
黎緊做TV異形地球
好似係超級前傳黎
冇人當佢係生命
只係第件

唔記得係咪普羅米修斯 女主角老公
有段周David 傾計
話David 冇靈魂
之後David黑面
咩黎
劇集?
其係fans 自己FF
定官方確認係同一宇宙發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞