異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
唔同寄主
我自己覺得最尾隻異形似人型係因為本身個女仔已經係大咗肚,個胎本身都係100%人類。但受到黑水感污之後就變咗「混種」。 所以變咗50%人50%異形嘅混合體。 不過我自己又唔太鍾意佢幾分鐘就變咗個NBA 球員咁…. 但明白如果太細隻又好難同女主角好緊張咁打鬥⋯⋯
其實今集雜種要計落兩套前傳個進化路線
都係經人體黑水感染,之後出世高速成長
普羅果隻直頭話不斷成長大到座山咁
但傳統黑色異形個進化方式係變做后
雖然起源都係一樣但由感染開始已經係唔同物種
唔同宿主
原來係咁仲以為係咪想親手殺左佢之類啲諗法
所以先話感染方法唔同個物種都唔一樣
而且工程師個DNA同人差唔多一樣
雖然有分別但都唔會大過A3果隻牛/狗呱
所以今集果隻大得咁快算係跟前傳果啲路線
我覺得第四集newborn 個樣仲恐怖
呢隻詭異好多, 第4集個隻樣衰到爆, 好似人地手術失敗咁
其實個研究係咪即係失敗咗?
枝針本身expect打落人度係點
個gen z演員可以啜到DORA粒的
呢間仆街公司從來都係犧牲人命去研究異形作為生物命器既可能性, 一定會捉人黎試
條片拍白老鼠又唔播哂俾班友睇, 擺明有心呃主角
佢地都無法估計個成品係點
兩條女都好撚正
巴打睇得好仔細
果陣get唔到白老鼠條片
原來係咁解
有得寄生唔好嘥
Deadpool 10份1

Deadpool 1.1bil

呢邊 110M
係老母對奶太細唔夠奶,結果啜到乾左
Rook作為太空實驗室生化人佢點會唔知枝針出過事
個幕明明d人走哂都pan去個mon睇條片就知佢隱瞞左
係飲飲下牙痕直接咬甩個奶頭
係啜到老母乾左
係咪好想學異形咁啜佢地對奶
本身諗住留低睇有無片尾彩蛋, 點知戲院好撚多人一出字幕就走左
on99留係度睇到最尾結果真係無
驚佢又好似第2集咁整d濕鳩聲做伏筆
不過女主最尾真正安全離開
安置andy入冬眠倉個下, 鏡頭角度同feel都十足十第2集最尾
我諗就算有下集佢地都會死撚哂
啜埋女主
我睇果間戲院有彩蛋唔會開燈,播完彩蛋先開燈
冇彩蛋就即刻開哂燈
有冇做過戲院巴絲講下係咪真
下一集佢地個倉比另一架艦夾入去 forever loop
既然異形1隻異形啲dna整出嚟嘅次品可以令人類大肚婆生出貌似工程師嘅異形。

咁即係lv426上面啲異形蛋同工程師有密不可分嘅關係?
啜埋支那妹d毒奶應該打爆全宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞