異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
睇得出都要就返個真人演員
第3集大衛芬奇拍得太宗教, 第4集就加newborn 講母子情咁

已經令到異形系列愈走愈窄(idea 同boxoffice 都係)再咁拍落去就做爛片

普羅一個反兜係前便做前傳加大左個宇宙觀, 主題上又講返探索人類生命起源, 人類成就比肩工程師同埋神來之筆異形系列不可或缺生化人david

根本就係救左成個系列, 你見而家D人討論異形9成都會講埋普羅就知普羅既重要程度根本就係A1級
普羅有堆工程師係爆面罩(爆頭)出黎希望前傳3(如有)會解埋
呢套嘢好能戇鳩,頂唔順
好多機會逃走,但感性永遠主宰理性
個大肚婆又無啦啦打針
基本上除左ND之外,無一個人係正常
心口有幾大?
同雪梨姐比差好遠
同土耳其大叔一樣零裝備反而發揮得好啲
請出招
但普羅當年俾人屌到狗咁...
啲所謂fans見唔到異形就屌
街客見到連fans都屌鬼仲去睇咩
但其實唔當異形咁睇都唔會唔知個故講咩
只不過係班小學生去旅行太智障啫
Andy一開始唔係都會自己失靈?
開場個時女主都有手動幫佢reboot
我以為開場係畀童黨打到失靈
第2集marine用既M41A連照門準星都冇
https://youtu.be/xFP2wFHWqfM?si=wGc3nvKDmwXMN3jC

又搵到啲有趣既片
AC入面既David’s lab
條撚樣真係痴鳩線
傳Sydney Sweeney 有意加入MCU!正洽談在《蜘蛛俠4》中飾演黑貓!
https://lih.kg/3767999
Andy一比異形圍即刻喺地下發羊吊我笑左出嚟心諗咁醒扮死
點知之後喺電梯井從天而降ko異形勁撚型
咁睇啦
一個礦工拎把有auto aim嘅槍屠異形
點都合理過主角光環一秒變神槍手
片尾有冇彩蛋scene?
咩扮
條垃圾真係hang機
呢集同普羅風格差咁遠
但收得
就證明普羅嗰套唔work
還原基本步先係王道
Alien本身就係商業片
搞一大堆故弄玄虛無意思
普羅全球收4億,今集而家先2.4億美金不過就應該過到聖約既
條友比電影所有人聰明, 識得戴頭盔
呢套budget先8000萬美金
普羅1.3億
https://www.boxofficemojo.com/release/rl654017281/?ref_=bo_hm_rd

2.85億USD過左聖約

streaming movie 黎講都算勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞