異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
劇情唔得, 但拓展左a 同p 既宇宙觀

a溝p 出隻alien predator hybrid

同埋第一次見p 真正派出高手黎追殺alien

不過真係太黑乜都睇唔到
唔係講笑,我記得睇avp2個製作介紹,有條友話因為第一集收到唔少fans批評(唔同嘅地方)所以第二集係改到就曬啲fans咁拍喎
我想阿Kay 唔好死多啲
又靚女又好戲
幾乎雙主角咁
二刷睇左樣野
臨尾佢要整返andy
攞左張chips出嚟
呢張chips會唔會成為之後既關鍵
或者換落其他生化人之類?總覺得張野唔簡單
同埋換chips會唔會成為收David皮既手段
yt 睇到有人話tyler 疑似係weyland 既人

搵fuel 時冇啦啦用軍用手勢同識用支新槍

如果佢做過軍人就唔太切合佢係jackson 星做miner 既身份
都係rain 正d
絕對有可能
除咗你講兩點,收埋個溫度探測儀連佢表弟都未見過
仲有光頭妹奶野時Rook一邊勸佢哋做冷酷決定叫佢地逃亡扮好人,到主角母決裂時條友陰陰地笑
又全程緊張支人造黑水既完整度
驚死無人帶枝野走咁,救完Kay,andy提議打針時佢仲係公司卡,應該仲連緊mother受控制

點睇都係一個局
安插Tyler呢個25絕對唔奇
兩個都正
如果係weyland既人 就解釋到點解佢咁柒
完全死得無意義
如果無睇錯 嗰陣好似淨低兩把槍 淨係攞得一把都夠弱智

有攞兩把
佢臨俾人咬都有嘗試舉槍
fans叫佢地拍到咁黑
就算唔黑都濕鳩啦
成個故仔亂改設定又唔好睇
咁撚多隻異形你軍方又無情報
可以頂咁耐?
真係慘 一槍都未開就死 仲要扮型教人點用
係andy叫佢哋唔好開,融左個倉底會吸出太空
我要再睇多次
其實唔怪得你
呢個決定係有少少唔make sense
攞槍預異形會驚
其實都係搵位ref 返第2集姐
tyler 似係weyland 既人但唔似知道異形既事

如果知道冇可能連阿妹kay 都叫埋上去
我反而唔明另一把槍點解唔比andy用
p星高手真係好正

而宇宙觀好闊

原裝p 同變種p兩族鬥爭

同埋喺太空撚鏡頭自轉啲位真係暈暈哋
點夠薑俾生化人揸槍
一陣為咗公司利益射瓜我
改設定但打得好睇 好似第1集咁我OK
但改完 仲要畫面勁黑 個個想睇清楚隻混種咩樣 但黑到睇唔到
最後仲要放導彈bbq ending 弱智到 是但搵個fans 改劇本都好睇過佢
最多Weyland有人放料俾佢偷cryopot
冇可能知異形呢啲機密資料
同埋打Game識用槍係回應返佢哋開會有人打射擊Game
外國真係好多槍械同打獵雜誌,係好大眾嘅鬼佬文化嚟,冇咩特別
我無記錯係blu ray個making of 入面講的, 睇完個AVP1 making of 其實個製作都好認真, 可惜出來的效果都係差d...好似本身佢地好用心拍的地方反而比人批評所以AVP2改晒....不過我覺得點都比predators 好....講到predator會係地球捉d衰人去個星球度打...我諗如果穴係咁, 呢個世界早就無壞人無戰爭....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞