異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
https://youtu.be/mh7XqgoC1FA?si=gGYI9pDDMDDB6SQd

原來普有段咁正既對話cut左
5:10
咁多年後先知
其實段對話好重要,人類既自大同發展係已經對工程師做成威脅,更加顯得出人類係失敗既實驗品(係工程師眼中)

而家刪左只係見到工程師起身就扭甩David 個頭都唔知做乜

另外有段工程師入太子女個救生倉見到個Mon 係有個女仔拉小提琴,工程師睇到出左神仲伸手想掂下個段都刪左

可能係Scott 唔想工程師表達得太似人類(都係會試下溝通同欣賞藝術)所以刪哂
想飲Kay d奶rain 都得
睇完呢集即刻去Disney+睇返前傳
一次過睇晒兩集前傳真係好正,可惜冇拍落去
拍唔到落去係正常
一黎唔應該掛ALIEN個名
舊FANS唔接受
新FANS睇到一舊舊
其實獨立當佢係另一個探討生物起源同造物主關係既故事黎睇
個劇本係好既
我自己都好鐘意
但都係個句....唔係掛alien前傳個名會好好多
普羅救返起成個異形系列就真,一下加大左好多個宇宙觀

仲要唔係avp 個種低b起源

異形3-4已經令呢個系列走入尾聲聖約就真心差既
佢淡妝靚好多
想問點解andy無啦啦瞓低咗
掛唔掛名真係咁重要?但又無可能可以整走alien 個名啦
普羅d 太空衫好似先進好多咁
係,即刻變到正左好多
羅普係連金主Peter weyland 同佢個女都係上便一齊搭去當然係用最靚野

A1 同今集個d只係weyland 公司旗下既一部運礦船合約員工同礦工比佢地用既當然係普通野

姐係x哥部車同百佳貨車比咁,入便d野當然唔係同一級數
無普羅,異形就繼續係一套普通太空怪物片
好可怕
而套本身諗住串流平台上既電影最後票房竟然有2億幾千萬美金
應該有續集
兩把都係陸戰隊常規裝備,但點解陸戰隊會用一把冇aim assist既取代一把有aim assist既步槍?
冇異形邊個會睇

呢隻offspring 亞洲人樣
可能重量?可能成本?
可能戰術需要?(第2集可以射埋榴彈,呢把無)
睇見就辛苦

女主可以企喺度含
有幾張同j law 好似樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞