異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
「黑水是《普羅米修斯》中引入整件事件的根源,也是所有生命的起源,同時也是異形誕生的原因,也因此黑水必須存在於他們的身體之中,大概就像是異形的精液一樣,所以我們想,如果黑水能夠影響你的 DNA ,工程師就能夠從那個生命裡面誕生出來。因此對我而言,後裔誕生之後的樣貌是完全合理的。」

從臉部觀察,確實可以與《普羅米修斯》中的工程師做出連結,但身體習性還是有著異形的詭異與殘暴,費德承認這個物種存在著全新的問題,「這也許是一個新的物種,因為這樣的誕生模式從未發生過。」

後裔出玩具未

間公司為咗達成目的乜都做得出所以係都唔出奇
人對佢地黎講根本係消耗品
彼得·韋蘭德 榮譽 兩度獲得諾貝爾和平獎
我唔明,佢死左之後居然無人同佢思想唔同
起碼行政方針咁多年後都會改變掛?
4DX版值唔值得睇
介紹佢睇 脊醫
推翻設定
嚴重弱化異形
鐵血戰士好似厹咁
個女主可以手揸異形頭做盾同強酸血係塊面劃勝利標記
你呢啲好難揀咩
陪老婆但可以救全世界先係最痛苦
david 無再出場真係浪費呢個好角色
神級演技既男人
又諗起james franco 條傻鳩一出樣就係火化
佢既進化太唔穩定

David 玩黑水玩到出神入化
今日睇完剩係覺得女主角好靚女,全程扯住睇
一開始覺 後尾睇睇下覺得一般 可能太幼齒

男主角靚仔d 好高個個
26碎合法幻幻
左下角太勁 無可能殺到
可能稀釋到0.000001%之後唔好飲,拎來搽/浸
就算一滴可能都濃度太高,而且直接飲太誇張,試試化妝品咁搽
有講成功率係25%
代表新黑水仲係未 Perfect嘅Prototype
大肚婆算係半失敗案例
我昨天睇返blu ray嘅製作特輯,我見ridley scott話A1架船其實係運載武器。佢話engineers其實係space jockey, 會帶住黑水去唔同星球去創造不同的生命。大約五百年之後會返去睇吓點,如果唔滿意就會殺曬所有生物再restart. 而方法就係用黑水令當地人受感染,生下異形再殺死當地所有人。(不過我覺得有個矛盾位係殺曬啲人之後佢哋點殺死啲異形?) Prometheus 嗰架其實係去地球不過個武器庫漏咗黑水出嚟搞到全部人都死曬。
咁又同「硏究出完美生物」扯唔止咩關係。純粹當異形係生化武器
25%係指老鼠同人類dna 相似度咋。即係話老鼠可以復活但人未必都一樣效果(佢哋睇唔到老鼠之後好返再變異個畫面)
不過講真大肚婆不斷流血,唔打好大機會死,我覺得一係死一係生,1%機會都搏啦
完美生物係人類同生化人嘅睇法
工程師應該覺得自己係deacon之下最完美
有暗示過上帝之子就派落嚟視察民情嘅工程師
識貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞