異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
導演訪問確認左兩套前傳唔係平行宇宙
佢話後代如果無死就仲有好大成長空間
會變得更大隻外形更似異形
key 工程師個頭上去咁
係街到聽到有條仔同條女解釋隻後代點嚟
Rain太空衣係必入啦
每一集嘅太空衣設計都好靚
isolation嗰件黃色太空衣都勁正我有買到

今晚去一轉時鐘酒店咪有offspring 囉
Dr Shaw 應該係歷代精神力最強女主
死完老公,仲要比異形寄生埋都仲有咁強求生慾
單挑收埋工程佬皮

見到返咗貨
我有日見到有對情侶係戲院行出嚟時,條女第一句就係話「唔救個女人咪咩事都無囉」我就知佢哋剛睇完套異形
要強調返今次啲異形係dna copy 次貨嚟
同正印異形戰鬥力無得比
殺穿空間站嘅係A1個隻初代 個隻勁太多
條仔心諗:你比人寄生我都第一時間走佬
姐係可以成SET 買嗎?
請問邊到有得扭
奇趣?
希望條仔睇清楚女人就係咁自私
兩隻成年異形有咩分別?
除咗伸咗排牙出嚟,同飛船零件
脷伸版同無脷伸版
我估只可以成set入?
有信仰加持
女主角見完工程師都仲相信自己嘅宗教信仰,個下先痴撚線
死都要拎返個十字架,david最尾都問佢點解到最尾都仲相信
我諗導演應該都係覺得,就算有外星人存在,甚至外星人創做人類,都同基督教信仰冇衝突
我估我如果見到嘅造物主最後都只係一個外星人、會死亡個打擊都幾大…
等於david 都講「mortal afterall」,即係又係會流血又係會死…
Shaw都話無野留戀,所以先要飛去工程師母星問清楚點解要殺人類…
但睇返暗示, 耶穌都係工程師個伙人

姐係工程師=天父=神之後shaw 仲同工程師打交仲劈傷佢最後引埋工程師去有8爪魚個道門到引工程師中伏咁睇就好癲
我想成SET入, 有冇LINK 呀巴打?
扭強黎, 好似2-3樓有得扭
Rogue One 完全銜接到落SW4 喎, 偷死星圖再到Tantive IV 走佬

Romulus 同Rogue One 似既係都係一個大背景下既一個小故事加少少補充返個大背景咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞