異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
屌我都等David
btw 入場睇建議揀夜場 有咁夜得咁夜
我睇嗰場勁多濕鳩係度煩住你睇

https://youtu.be/Jj_0pGmOEOs?si=Av_-0kjsFvwzrV4O
David 估計係架船到開心到傻左
有千幾個人類body 任佢玩
契約到ntr 埋Walter

都真
反正就係失敗收場
但係唔代表新黑水fail
我覺得生化人想征服人類女性
就好似象徵古代神話入面,人類對女神有非份之想
可能我睇得太多Annunaki
可以咁講
機會率既野無話包生仔
上船之後係正常發揮
經典異形劇本

反而前面殖民星球D 場景 黑心公司
好有銀翼殺手同cyberpunk 的feel
小行星帶同太空場景 都幫套戲加唔少分
集集都係啲furious troll攪亂

見親呢啲角色就知道
一定係因為一兩個人發脾氣
攪到團滅

連隔離戲火星Life都係俾Ryan troll死
佢唔發火
返去firewall就乜事都冇
有冇人覺得今集大佬同 engineer似?
似係單純想搵載體
David始終突破唔到 program
係合理咗 但係落新星球唔帶罩 冇咩醫療衛生管理
所以你見新一集AR 回收化石個時都全部人帶晒罩
正常智力都會
所以點解狂比人屌
你話david 同佢地講perfectly safe 之後先除都gur d
我知除罩點講都係唔合理㗎啦
唔好屌我死兜

但科學儀器話大氣成份同地球一樣適合人類呼吸
佢哋都係信科學,信儀器啫
同埋個度風景咁靚又山又水
似足地球,想親親大自然啫,攀石撚性格嚟
正常情況要感染疾病,都要有致病源
又冇飲生水,又冇接觸本地人或者牲畜
理論上吸氣係冇可能生病
Tuberculosis, TB, Fungal all airborne, anyways 佢地都比人屌得太耐放過佢地
打錯tb= tuberculosis 想打 covid, herpes
TB都要有患者掛?佢哋冇同本地人或者動物接觸
Fungal就真係駁你唔到
我哋大氣中其實都好多菌 我地咁多億萬年適應左會好啲
去森林個啲 南美非洲我地都要打yellow fever 同埋唔同既針 因為住城市太耐冇呢啲接觸
諗起都驚驚
即係普羅米修屍 果D黑水 都係呢到整出黎
係, 而工程師就係最後個隻OFFSPRING 既後代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞