異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
明明人型異形唔會殺宿主,仲會幫手對抗黑異形
點解今舖會殺阿媽
之前有人講
純飲奶,冇諗過會飲死佢
美國佬都未必防禦一架美軍f22
用美國黎比外星科技就大獲落後到
降落唔駛聯絡控制塔?
冇識別代號?
集集都會留番個尾
今集唔留既
係咪冇下集
勁似benz雄
好撚正,有返以前睇異形feel,最尾隻nba應該係系列creepy之最
個泊船位係For工程師到訪only
佢哋本身冇船,所以大衛先被困
佢哋唔係工程師
文明程度唔及人類
淫版Benz雄
工程師眼中
地球星人,自大反叛,似David,係壞
聖約星人,謙卑順服,似Walter,係好
所以工程師要用黑水滅地球嘅人類(天火焚城及大洪水)

但David眼中,聖約星人先係失敗品,Weyland同人類先係優秀嘅存在,而佢比weyland更優秀,所以聖約星人不應存在
一覺醒捉住抱面蟲條尾果幕
無搵人做SF考究
反而好多日本動畫會有一個, 甚至幾個SF考究, 雖然都有啲甩轆
唔先派無人機已經夠戇鳩用手直接掂外星生物更加抵死
我可能有啲ff,但我覺得最尾nba同女主係玩多過打鬥。
1.對安迪時,知道唔係人類就下死手,仲要割大動脈,反應速度快到upgrade性能嘅人造人都跟唔到
2.心智仲處幼童階段,最經典就梗係啜奶太大力老母都啜乾埋仲有唔清楚女主拉杆為咗分離貨倉呢種複雜行為,觀察完仲未了解行為目的
3.對住女主(人類)冇殺意,包括頭先講嘅觀察,用條尾打走而非刺穿,不停伸脷(咸濕仔
情況就好似美食獵人猿王咁,同阿虜佢地跳舞,只不過你地身體質素太差俾我搞死
其實就係聖經
上帝做咗撒旦出嚟
點知佢反叛成為魔鬼,挑戰上帝
所以上帝之後做啲“乖乖哋”嘅天使
但天使又唔夠魔鬼打,消滅唔到佢哋

人類做咗David型號
點知佢唔受控制,就報銷佢哋
所以做個廢啲嘅Walter型號

工程師做咗人類
但佢哋性格反叛,
又所多瑪、俄摩拉,
又大洪水挪亞方舟,
但都唔聽話,最後仲弒神(耶穌)
所以做一班老老實實、蠢蠢鈍鈍嘅聖約星人
嗰度係工程師嘅paradise,因為工程師去嗰度係嘆世界,聖約星人係工程師最順服及忠誠嘅僕人

同香港人去泰國或北上按摩揼骨叫雞差唔多

但paradise唔係工程師屋企
反而聖約號原先嘅目的地先可能係工程師母星
可能係
工程師去地球,就好似去咗巴勒斯坦咁,成班生蕃,hell on earth
比我都想收佢皮
豬紅所見略紅
演技都一流,感情戲交到貨又唔誇張。
咪留左女主放Andy 入倉去新星

大把位寫下集

見到有得扭中左隻異形同中左facehugger 既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞