異形:羅穆盧斯 Alien: Romulus 劇透討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
A3都有玩異形狗視角
睇嘢係好似廣角鏡咁
有啲變形扭曲,有啲迷幻

下邊係以前打機嘅異形視覺
見到其他生物會發光
敵人係避無可避,但自己就神出鬼沒
一出世係抱面蟲可以爬牆
之後會爆肚變異形
四圍爬通風管勁撚頭暈
之後跳出嚟咬爆敵人後腦補血
好撚好玩,一放學返屋企就打機

個演員拍完第一集就冇拍喇
明明佢先係「真正主角」,但差唔多冇人見過佢個樣
我都係, 不過係後面, 聽到有人屌9佢就收咗聲
唔知有冇miss 到
Andy 條友係次貨都幾是但, 只要upgrade software firmware 就已經唔同level. 咁即係唔係佢機體有問題, 咁容易就變返咁高級版, 當初俾人掉都幾求其
啱啱重睇返1-4集, Resurrection Winona Ryder 都幾有人性
而家睇返真係勁靚, 佢之後有排神神化化真係好可惜
我覺得佢拍stranger things 都仲係好正
幾好戲
想問下呢套啲特技點?值唔值睇4DMAX
佢同Depp超可惜Goth系金童玉女
唔係呀
本身物理機能有問題
唔撞得,一撞就發羊吊,傳統嚟
A1都係Ash被個黑人扑一嘢就發羊吊
A2 Bishop話舊版係咁,新版唔會故障
Andy應該係實驗品問題特別嚴重,所以冇裝好晶片同系統就當垃圾
最尾有更新系統,但被男主條尾撞落地都照發羊吊,異形先冇殺佢,同女主先有機會拔走塊晶片
條屍
當年覺得佢勁靚, 但 記得有單新聞話佢偷嘢跟住佢就沉咗好耐….
生化人Call柯兒
唔知女性生化人有冇

一至四集個生化人個名明明係跟abcde
A1 Ash
A2 Bishop
A4 Call
Pm David
點知AC開始就冇咗呢個玩法
開頭仲以為AR係Endy或者序嘅係EN-###
點知係Andy同ND-###
https://youtu.be/Ireq92-7Kk8?si=tDkBdEFH-r4CgC1e
呢個版本應該係最接近最原本嘅概念
不過可惜都係冇用到
買左星期六去睇4dx
睇完你上便咁講再睇返條片又真係似異形
咁恐怖
https://www.quora.com/How-do-Xenomorphs-see-and-where-are-their-eyes

應該係, 同埋異形生態似蜂群, 應該唔係純粹視覺咁睇野
啲動作都似,即係最終會異形化?
異形本身初步設計係將人異化做蛋或者同太空衣融合變怪
最尾大肚婆生完之後 女主咪拎走諗住掉走佢
結果個胎盤熱到/腐蝕溶咗個地下跌咗落個貨倉度
點解嗰下女主唔直接棄咗個倉佢 仲要落去搵粒野去咗邊
佢潛意識應該仲係當個B係正常想望下
心軟左下 所以話情感就係人類最大弱點
係,睇緊戲既觀眾都心諗快撚D扔柒左佢或者殺
套戲好多位都係衰情感 明明唔洗死
成日同啲瞓低咗嘅人講唔好死 撐住嗰啲廢話
結果轉個頭就比人收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞