米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
steve kerr 你當佢係一碌座地炮, 後備出嚟搶下分, 防守唔耀眼, 唔係正選料嘅人
係96-98版嘅john paxson

但係敢同jordan隻抽
Ching 講多咗
MJ > Kobe >>>>>> Lebron
成日想點燈curry點知點唔成反而被curry點番😄
好開心見到呢個post
見到好多正常人

鐘意垃圾LBJ 果d 人真係要認真諗下自己既IQ 同common sense 係咪有問題
Harper 爛艇年代都試過一季場均廿幾分,係傷完之後專心做防守
是但啦,一向都係得奶占咁着着重呢啲嘢啫,成日喺度提,mj心諗都費事理鳩你
一向識人如果條友話鐘意lbj我就知唔會同佢做到朋友
你條片除咗籃底企定定block左curry一球串佢2句之外有咩特別?
curry 拉隻猩猩出黎fake 到佢跳哂舞咁技術含量高好多喎
啲拉桿、FADE AWAY絕對係經典
無愧最強之名
一樣,我係打超音速嗰年開始睇
但係嗰陣你會見到jordan拎分其實好輕鬆
埋key個邊post up拎波
一個轉身向後飛起射(宜家有得睇youtube先知嗰d should fake,左/右轉/up and under n擇玩死你)
入唔入都好
起碼真係好輕鬆簡單

睇返今年playoff,final
宜家d人唔打post up,面框左完又右,拍黎拍去又拉又撥人然後先得半個身位側身跳射/衝上去飛身放高板
d77就妹下妹下想買犯,買唔到就坐喺度投訴

睇返stat...jordan 生涯49.x% fg,仲要俾wizard 嗰兩年拉低左先係咁
其實真係好撚痴線
低效還低效
但係playoff 特別係後段,大家認真打得黎又冇晒力,打明星波嗰陣就係jordan一定穩
same
咁點解你要迷 Piatkowski
低效唔代表唔好波,只係大家得分方式唔同
好多時球隊戰術唔奏效就要靠球星出黎打攻堅球硬解打亂對方既防守策略,jordan 同kobe都係呢個打法,以呢種打法jordan有5成命中率好誇張添
下下easy ball快攻自己射,戰術run唔到就傳炸彈比隊友,咁樣打FG肯定高架
我細個開始睇已經係96 97
果陣聽atv 啲講波佬講
呢個佐敦開始年紀大
唔可以場場好似以前咁爆
所以佢有招技術 fadeaway
加上佢騰空力太強
基本上無乜人阻到佢
呢個所謂無咁勁嘅MJ已經好屈
果陣比班講波佬講到好想知後生MJ係點
互聯網時代終於見識到

同埋果陣爵士都好勁
記得史托頓佢哋條褲好短
個樣又好平凡
我細個睇完嘅感覺係
平凡人再努力都好
喺神面前都只可以做第二

同埋想問下熟嘅巴打
朗夏巴其實勁唔勁
細個唔識睇
一樣,我係打超音速嗰年開始睇
但係嗰陣你會見到jordan拎分其實好輕鬆
埋key個邊post up拎波
一個轉身向後飛起射(宜家有得睇youtube先知嗰d should fake,左/右轉/up and under n擇玩死你)
入唔入都好
起碼真係好輕鬆簡單

睇返今年playoff,final
宜家d人唔打post up,面框左完又右,拍黎拍去又拉又撥人然後先得半個身位側身跳射/衝上去飛身放高板
d77就妹下妹下想買犯,買唔到就坐喺度投訴

睇返stat...jordan 生涯49.x% fg,仲要俾wizard 嗰兩年拉低左先係咁
其實真係好撚痴線
低效還低效
但係playoff 特別係後段,大家認真打得黎又冇晒力,打明星波嗰陣就係jordan一定穩
低效唔代表唔好波,只係大家得分方式唔同
好多時球隊戰術唔奏效就要靠球星出黎打攻堅球硬解打亂對方既防守策略,jordan 同kobe都係呢個打法,以呢種打法jordan有5成命中率好誇張添
下下easy ball快攻自己射,戰術run唔到就傳炸彈比隊友,咁樣打FG肯定高架

呢句好似形容緊某人
97 finals game 6 clutch shot 前time out Jordan 都話有空位就傳俾佢射
對佢好有信心
Kerr 都把握到
其實又真係有幾多個人真係fg高左好多
宜家高分左係因為回合多左定係命中高左先??
佢死左仲勁
https://youtu.be/IVdJ6Z9jluc?si=CAWxHWP5VHs3dCml
MJ係最高嘅山
LBJ係最長嘅河
又係得益於銀仔上台改例

得罪講句lbj係一個體毛防守嘅年代下拎分根本唔配同其他時代球員比較
FOj既成名技咪係天龍八步
我會歸類佢哋係勝利球迷
唯一佩服佢可以咁多年都仲有數據
的士里數多過法拉利唔代表佢快啲喎,.體育梗係要鬥上限架啦,你唔夠人勁打多幾年你地位又會高過佢咩
Ching 邏輯好勁 一句駁死個賤古迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞