米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
唔明有咩好比, 一個30歲已經嬴到悶想退休, 32歲出返來打多3年幾又創造多次歷史, 最尾打華盛頓個時已經係風流波, 都唔駛追咩數據
一個40歲仲要係咁搵野証明自己, 只可以講各有所求
其實有冇機會係商業行為 背後有利益輸送 做就一個超級明星出嚟 即係大家都用真功夫既話 Jordan挑唔到5呢?
咁你不如話 chamberlain 用現代訓練拎唔拎到150分
咩事? 佢係D 鞋賣得je

講指環,佢前面仲有人在生
點解唔可以每個時代都有個最強
唔同時代根本無可比性
Kobe 受傷又關轉打法咩事
係關事就唔會得佢一個傷
而係一整代人都跑斷腳啦
Ron Harper, 當年係快艇都係一個得分手, 當年簽佢就係諗住頂jordan個位, 不過膝傷後影響得分能力,到jordan復出, 以佢嘅身型腳步同防守能力去打pg,其實係第二個三冠佢都算一大功臣
佢斷Achilles個年, 真係靠佢一個打到入playoff
但係個時佢得分能力已經差左好多, 連kukoc 都比唔上
佢用處主要係守對方1號位
好重要呀, 佢個三冠, 守payton, 守stockton喎
個場係輸左 但1挑5嘅例子拎Kobe應該易啲
對牛仔3節62分 1人得分仲高過牛仔
81分直情唔洗講
無錯, 個時公牛主要係用佢來防守
如果有隻shaq/大ben可以冇defensive 3咁企喺個底
你仲可以坦克車切入先再講啦
得嘅,天龍8步呀嘛

我一句都冇踩過你lbj
你係要走去攞黎柒
規則都唔同左 好難講 有無聯防呢樣野已經好大影響
LBJ最出名就係天龍八步,佢仲要攞嚟打飛機
你係咁講nba無既規則做咩
如果有如果無
有咩討論意義
實際上就係輸左俾魔術猴 就係佢所講嘅shaq/大ben
fb 見過啲詹狗page 真係攞兩個40歲嘅stat/球隊成績比
btw lbj 38.5/8/8/1/1
應該比人鎖死咗
即係佢防守好強
我果陣細個唔識睇
睇電視覺得佢好似無乜表現咁
打機又無乜用
所以打機都會用Steve Kerr 換佢射三分
洛文就換古高
原來佢都係勁嘢嚟

仲有想問埋正選5個+古高+Kerr
其他布維爾畢治拿雲迪布朗果班後備
係咪都係普通料用嚟鄧腳
布維爾畢治拿雲迪布朗
呢班人, 就好似之前勇士班後備打得勁到飛天, 一離開去第二隊張靚約就原形畢露
Btw 2-4 應該係輸左
輸左同我原本討論緊既話題有咩關係
你話有內線lbj就切唔入
但係照舊場均38分
同埋想問Kerr其實實力係點
除咗射三分係咪無乜用
記得果陣翁金華隔住個mon自己同佢鬥射三分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞